Rodi

AMC Noord - innovatieve zorg

De huisartsen van AMC Noord, Hans en Vladimir. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Asterweg Medisch Centrum (AMC Noord) is een splinternieuw gezondheidscentrum, gevestigd in de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord. Het oogmerk van het centrum is de patiëntenzorg te laten aansluiten bij de dynamiek van deze tijd. Mensen zijn voortdurend in beweging, de smartphone is nooit ver uit de buurt. Patiënten zoeken veel medische vragen op via het internet. Daar horen nieuwe oplossingen bij.


"Wij bieden naast de standaard huisartsenzorg ook online contact- en behandelmogelijkheden. Heeft u een eenvoudige zorgvraag? Wilt u weten of het nodig is om daarmee langs te komen? Via ons beveiligde patiëntenportaal stelt u uw vraag, eventueel vergezeld van bijvoorbeeld een foto van een vlekje of de waardes van uw bloedglucose bepalingen. Dat scheelt u vrije dagen van uw werk", aldus een medewerker van het AMC Noord. "U kunt bij ons online uw herhaalrecept aanvragen, een afspraak maken en voorlichtingsmateriaal bekijken. Door online uw consult voor te bereiden met de Health Communicator kunnen wij meerdere zorgvragen in één afspraak behandelen."
"Enkele spannende nieuwe ontwikkelingen zijn het spreekuur samen met de medisch specialist, fysiotherapeut, verloskundige, diëtist en andere (para)medicus en ons personalised medicine spreekuur. Dit laatste is een combinatiespreekuur van huisarts en apotheker waarmee wij binnenkort gaan starten. Reageert u vaak heftig op medicijnen? Heeft u veel last van bijwerkingen? Het personalised medicine onderzoek geeft een beeld van uw stofwisseling. Hierop wordt de medicijnkeuze aangepast."
Wie enthousiast is geworden is welkom bij het AMC Noord, Asterweg 6, 1031 HN Amsterdam-Noord, 020-3081777, www.amcnoord.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 08 juni 2017 - 12:46Reacties (0)


Reageer