Rodi

PLUS Slooten laat Emoji’s tot leven komen

NOORD - Wereldwijd worden er 6 miljard Emoji’s per dag verstuurd. Emoji’s vormen een universele taal die door jong en oud wordt gebruikt. Sinds eind augustus staat PLUS Slooten in Banne Centrum helemaal in het teken van Emoji’s. Vijf weken lang kan men verschillende Emoji’s sparen, zoals een hartje, high five of een andere Emoji. Het zijn de officiële karakters uit ‘De Emoji Film’ die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait. In totaal zijn er 24 Emoji’s.


Bij PLUS Slooten ontvangen klanten een zakje met een gratis Emoji bij elke vijftien euro aan boodschappen. Sparen gaat extra snel met de wekelijkse actieproducten. In elke Emoji zit een pennetje, waarmee het voetje van de Emoji kan worden omgetrokken. Ook zijn er drie Limited Editions verkrijgbaar. Deze speciale Emoji’s zijn de grote versies van de hoofdkarakters uit de film. Ze bevatten tevens een glitterpen en zijn ‘Glow in the dark’. Deze Limited Editions zijn verkrijgbaar in de weken 36, 37 en 38 en worden weggegeven bij 2x2 actieproducten.
Alle 24 Emoji’s kunnen bewaard worden in een vrolijk verzamelblik. Elke Emoji heeft zijn eigen plek. Zo kunnen kinderen hun Emoji’s netjes bij elkaar houden. Het verzamelblik is voor 2,49 euro verkrijgbaar bij PLUS. Binnen de nieuwe spaarcampagne wordt gebruik gemaakt van een techniek die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt, zogenaamde Augmented Reality. Door met de PLUS app op de smartphone in de winkel bepaalde stickers en borden te scannen of bepaalde pagina’s in de folder, komt er een bewegende Emoji tevoorschijn. Hiermee kan men vervolgens op de foto en wordt kans gemaakt op prijzen.
Kinderen vinden het lastig om over hun gevoelens te praten, blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van PLUS voor De Kindertelefoon. Bijna twee derde (64%) van de ondervraagde kinderen geeft aan moeite te hebben om gevoelens te delen. 83% van de kinderen geeft aan dat emoji’s helpen om gevoelens duidelijker te maken. Het toenemend bezit van smartphones onder kinderen lijkt het gebruik van emoji’s te versterken. Kinderen met een smartphone hebben een sterke voorkeur om emoji’s in plaats van woorden te gebruiken om hun gevoelens te delen. De meest gebruikte emoji onder kinderen is de lachende smiley met tranende ogen (laughing out loud).

Artikel geplaatst op zondag 03 september 2017 - 23:14