Rodi

'Plezier in bewegen dat is het motto'

De seniorengroep die op woensdagochtend traint. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)

NOORD - Hannah Hondema van Plezier in Bewegen geeft trainingen op maat in Amsterdam-Noord. In het park achter het Douwe Dekkershuis, de Buiksloterbreek, verzorgt zij sinds een jaar wekelijks groeps- en individuele lessen. Voor senioren, sporters, dames, heren, jong of oud weet Hondema de trainingen aan te passen naar elk niveau."Sporten is altijd mijn ding geweest", vertelt de enthousiaste Hondema die tevens arts is. "Het mooie vindt ik dat ik nu preventief bezig ben. Zo help ik mensen om langer fit en gezond te blijven. Ze worden zekerder van de trainingen. Denk ook aan valpreventie of aan het blessurevrij ingaan van het sportseizoen." Hondema werkt volgens het 'optimaal prestatie schema' van de National Academy of Sports Medicine (NASM). Dit is een op maat gemaakt, wetenschappelijk onderbouwd programma om gezamenlijk het optimale te bereiken.
"Het trainen in de juiste houding is van groot belang om zo optimaal mogelijk te kunnen trainen en om disbalans tegen te gaan. Zo voorkomen we verkeerde houdingen en blessures die dit opleveren." De training bestaat kort gezegd uit een warming up, foamrollen, werken aan flexibiliteit, rompstabiliteit en algehele stabiliteit, bewegen op snelheid, hart- en longtraining, snelheid en beweeglijkheid. Het laatste deel van de training bestaat uit krachttraining. "Op een leuke en verantwoorde manier krachtiger worden en een bijkomend effect van deze training is dat je er een beter uithoudingsvermogen van krijgt!"
"Maar vooral plezier hebben in bewegen is belangrijk. Dit is dan ook mijn motto." Er is nog plek voor nieuwe deelnemers op verschillende dagen en tijdstippen, op alle niveaus. De trainingen zijn als het weer het toelaat altijd buiten, als dit niet mogelijk is wordt uitgeweken naar een overdekte locatie. Voor meer informatie www.plezierinbewegen.nl, info@plezierinbewegen.nl of 06-14556000.

Artikel geplaatst op woensdag 04 oktober 2017 - 13:20