Rodi

Officiële opening technasiumwerkplaats Damstede Lyceum

De nieuwe technasiumwerkplaats. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De nieuwe technasiumwerkplaats van het Damstede Lyceum, locatie Rode Kruisstraat 83 in Amsterdam Noord is afgelopen donderdag officieel geopend. De technasiumwerkplaats is een ruimte die de leerlingen op een zelfstandige manier laat werken aan projecten. Het bestaat uit denkhoeken, werkplekken en heeft flexibele presentatiemogelijkheden. De werkplaats is voorzien van moderne apparatuur en gereedschap om de bedachte oplossingen voor vraagstukken tastbaar te kunnen maken.


Deze ruimte heeft z’n vorm gekregen tijdens het project ‘De technasiumwerkplaats’. Adviesbureau ICS heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van technasiumwerkplaatsen en is langsgekomen om samen met leerlingen te brainstormen. Daarna heeft een groep leerlingen een ontwerpvoorstel gemaakt. Zij hebben tevens onderzoek gedaan naar nieuwe technologische ontwikkelingen en zowel leerlingen als docenten gevraagd naar hun wensen voor de nieuwe werkplaats.
Het Damstede Lyceum plaatst zich met het technasium midden in de maatschappij doordat leerlingen daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de oplossing van problemen en vraagstukken uit die maatschappij. Een win win-situatie: leerlingen leren ervan en bedrijven profiteren van de creatieve inbreng van leerlingen. Technasium staat voor onderwijs dat denken koppelt aan doen, theorie combineert met praktijk en leert op deze wijze kennis construeren naast kennis consumeren. Zie ook de website www.damstedelyceum.nl.

Artikel geplaatst op maandag 20 november 2017 - 10:58