Rodi

Heel veel mogelijk bij Paul's Vakschoenmakerij

(Foto: aangeleverd)

NOORD - De tijd van de Birkenstocks is nu wel voorbij, maar dat betekent niet er bij Paul’s Vakschoenmakerij in Amsterdam-Noord niets meer te doen is. "Sterker nog, we hebben het heel druk met schoenreparaties", vertelt Paul. "Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het aanpassen van laarzen. We kunnen de schacht verbreden en ritsen vervangen. Vooral bij kinderlaarzen is dit vaak nodig. Kinderen trekken die ritsen kapot. Ook hier geldt dus dat er lang niet altijd gelijk iets nieuws moet worden gekocht. Er is heel veel mogelijk."


Paul zit al 25 jaar als schoenmaker op het Buikslotermeerplein. Het schoenmakersvak is haast met de paplepel ingegoten, want de complete familie is werkzaam in de schoenen of de lederwaren. Naast schoenmaker is Paul ook sleutelspecialist van huis- en autosleutels en verkoopt hij al 10 jaar Birkenstocks. "Ik ben de officiële dealer van Amsterdam dus ik heb en enorm uitgebreid assortiment. De zomercollectie is nu grotendeels vervangen door de wintercollectie maar de zomercollectie is wel gewoon te bestellen in de winkel." Daarnaast heeft Paul het momenteel ontzettend druk met schoenreparaties. "Denk hierbij aan het vervangen van leren zolen en nog veel meer", legt hij uit. "We zijn voornamelijk gespecialiseerd in de duurdere en betere merken voor dames en heren, zoals Van Lier en Van Bommel. Maar we kunnen met alle schoenen overweg. Mensen weten vaak niet half wat er allemaal mogelijk is."
Tevens zijn ze hét adres voor alle onderhoudsmiddelen voor leren en suede schoenen en meubelen, inlegzolen van Birkenstock en hebben ze een groot assortiment veters. Maar ook de originele Spaanse sloffen van het merk Bernardino zijn er verkrijgbaar (maat 22 t/m 48 ). Ten slotte kan men er ook terecht voor alle kledingreparaties stof en leer.
Paul’s Vakschoenmakerij, Buikslotermeerplein 138, 020-6370085.

Artikel geplaatst op woensdag 22 november 2017 - 14:07