Rodi

Isken scoort 4 sterren met roomboter amandelstaaf

4 sterren voor de roomboter amandelstaaf van Isken. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Isken, De Echte Bakker in Amsterdam-Noord heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Roomboter amandelstavenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De amandelstaven van Echte bakker Isken werden door de onafhankelijke vakjury als 'zeer goed' beoordeeld en kregen 4 sterren.


Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Een roomboteramandelstaaf is een seizoenspecialiteit, dus geen dagelijkse routine. Elk jaar in september gaan de bakkers van Isken weer aan de slag met roomboterbladerdeeg en amandelspijs om dit product perfect te maken. De toekenning van de 4 sterren laat zien dat het ook dit jaar heel goed gelukt is. Het maken van een perfecte amandelstaaf is een precisiewerkje. Het bladerdeeg moet veel laagjes hebben en lekker krokant zijn en de amandelspijs moet smeuïg zijn en lekker smaken. Daar geeft Echte bakker Isken zijn eigen signatuur mee aan dit product.
De keurmeesters hebben de roomboteramandelstaaf beoordeeld op kleur, eeteigenschappen, vulling en natuurlijk smaak en konden op basis van de cijfers de vier sterren geven. Echte bakker Isken is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra keuringen/competities. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de roomboteramandelstaaf, te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen.
Isken, Zonneplein 1-3, 020-6315214 of Latherusstraat 76 in Amsterdam-Noord, 020-6360439.

Artikel geplaatst op woensdag 13 december 2017 - 10:32