Rodi

‘Wat heb jij een mooi gebouw!’

Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht officieel geopend

(Foto: Lex Banning)

NOORD - “Er zijn mensen die tegen mij zeggen: “Thijs wat heb jij een mooi gebouw!”, vertelt Thijs Remmers, directeur van het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht. “Dan schaam ik me een beetje want ik heb alleen maar de sleutel in ontvangst genomen en de deur open gedaan.” Afgelopen woensdag zijn de deuren van Het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht officieel geopend. De school biedt onderwijs aan op de niveaus VMBO Basis, Kader en Gemengde Leerweg. De school, gevestigd aan de Rode Kruisstraat in Amsterdam, is sinds het begin van dit schooljaar al in bedrijf voor haar leerlingen.


Simone Kukenheim, wethouder van Onderwijs, Jeugd en diversiteit, Judith Steenvoorden, voorzitter van college van bestuur van stichting ZAAM, en directeur Thijs Remmers, hebben gezamenlijk de school geopend. De genodigden kregen een uitgebreide rondleiding door deze moderne en duurzame school. De school kenmerkt zich door fantastische state of the art voorzieningen zoals een kapsalon, een echte professionele keuken, kantoorpraktijkruimte en een ruimte voor onze toekomstige modeontwerpers. Het motto van het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht is ontdekken, leren en doen. Dit maakt duidelijk hoe de school het onderwijs ziet: namelijk leerlingen aanzetten tot leren door hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Op school worden de leerlingen uitgedaagd tot leren door te doen. Niet alleen de prachtige locatie maakt deze school uniek: er is tevens veel ruimte voor ontwikkeling ten aanzien van sport, cultuur en gezondheid.
Na de officiële opening werd aansluitend een open dag voor kinderen uit groep 8 en hun ouders gehouden. Wie dit heeft gemist kan overigens zaterdag 17 februari tussen 11.00 en 13.00 uur nog terecht. Meer informatie is te vinden op www.abcnoorderlicht.nl.

Artikel geplaatst op zondag 04 februari 2018 - 15:37