Rodi

Podocentrum Amsterdam vakkundig op weg naar 40-jarig bestaan

Vanaf nul beginnen en dan naar iets moois toegroeien is razend knap en verdient alle lof. Gedurende vier decennia op hetzelfde hoge niveau presteren, is beduidend moeilijker. Bij Podocentrum Amsterdam weten ze niet beter. In oktober bestaat het bedrijf van de familie De Haan 40 jaar. Om enigszins in vaktermen te blijven: het centrum staat terecht op een voetstuk!
Bedrijf Podocentrum Amsterdam Personen Familie De Haan
Podocentrum Amsterdam is met recht een familiebedrijf. Niet alleen Mieke en Aart hebben zich verbonden aan het centrum, ook de dochters Gina en Marieke en kleindochters Katinka en Sanne (de dochters van Marieke en Gina) zijn werkzaam in het bedrijf. Datzelfde geldt voor Linda, Irma en Marianne, weliswaar geen familie, maar ze worden wel degelijk als zodanig gezien. “We doen het met z’n allen en dat straalt iedereen uit”, steekt Mieke de Haan van wal. “We eten trouwens altijd gezamenlijk met de familie en gelijktijdig spreken we de dag door. Dat is niet alleen makkelijk maar werkt ook heel efficiënt. Het knalt gerust weleens hoor, daar zijn we immers Amsterdammers voor. Ik bedoel dat de inzichten best weleens verschillend kunnen zijn. Maar aan het einde is er altijd een uniform standpunt”.

Problemen erger


Ervaring en deskundigheid zijn in ruime mate aanwezig bij Podocentrum Amsterdam. Dat moet volgens de eigenares ook wel, gezien het feit dat de voetenproblematiek de laatste jaren eerder erger dan minder is geworden. “Laat ik voorop stellen dat we iedereen die bij ons komt in de waarde laten. We leggen niks op en drammen niet door. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij de mensen liggen. We gaan met de mensen aan de slag, geven advies en iedereen mag aannemen dat dit een goed advies is, want we lopen al wat jaartjes mee. De een komt met een knobbel op de voet, de ander met hielspoor. Weer een ander met platvoeten waar de een meer last van heeft dan de ander. Of mensen komen naar ons toe met onverklaarbare nek- of rugklachten. We krijgen te maken met de meest uiteenlopende kwalen en ongemakken”.

Andere beslissing


Het maken van een echo ziet Mieke als een van de mooiste middelen om op te sporen waar de problematiek ligt. “Het mooie van een echo is dat je verder kunt kijken dan de huid en de beweging van de spieren, bot en pezen kunt volgen. Hierdoor ben je ook in staat een betere conclusie te trekken en door dit inzicht hebben we de mogelijkheid om een andere therapie voor te stellen en toe te passen. Door de echo kun je tot andere beslissingen komen”, vertelt ze.

Voordelen


Kennis delen, veelvuldig met elkaar overleggen en altijd een back up hebben, zodat als de een wegvalt de ander het naadloos kan overnemen, ziet De Haan als de grootste voordelen binnen Podocentrum Amsterdam, dat ooit begon aan de Van der Pekstraat maar alweer heel wat jaren aan de Spanderswoudstraat is gevestigd. “En ik ben ook best wel trots op de ervaring en know how van onze mensen. Ze zijn niet alleen opgeleid als Chiropodist, Podoloog, Pedicure en Podotherapeut, maar hebben ook het diploma Podo Posturale Therapie. Dat wil zeggen dat iedereen ook alles van houding af weet. We zijn bovendien leerbedrijf en zijn Gina en Marieke docente medisch Pedicure en Gina docente Podo Posturaal Therapeut. We hebben dus alles binnen onze muren om mensen te diagnostiseren, te behandelen en te adviseren. Het spreekt voor zich dat indien wij er niet uitkomen, we onmiddellijk doorsturen naar de specialisten”.

Bestuurslid


Mieke de Haan is eveneens bestuurslid van de overkoepelende organisatie voor Podoposturaal Therapeuten. Tot wanneer ze scepter blijft zwaaien bij Podocentrum Amsterdam weet ze niet. “Daar wil ik nog niet over nadenken, laat staan dat ik weet wie eventueel de boel gaat overnemen. Ik beleef nog elke dag veel plezier in de manier waarop wij werken en samenwerken.
Mieke haar echtgenoot Aart, de kinderen Gina en Marieke, de kleindochters Katinka en Sanne en alle andere medewerkers bij Podocentrum Amsterdam gaan in een familiaire sfeer richting het 40-jarig bestaan!
Podocentrum Amsterdam
Spanderswoudstraat 96
Amsterdam-Noord
Tel. 020 6 37 13 45
www.podocentrumamsterdam.nl
info@podocentrumamsterdam.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 11 september 2018 - 11:07

Foto's