Rodi

Tien jaar Tai Chi in regio Noord

(Foto: aangeleverd)

NOORD - Dit jaar is het tien jaar geleden dat Chiatsurei, school voor Tai Chi, officieel van start ging. Wat in 2008 op één locatie en met één uur per week les geven begon groeide in tien jaar uit naar drie locaties waar op verschillende dagen en tijden de cursus Tai Chi Yangstijl korte vorm en de cursus Tai Chi 65 plus worden aangeboden. De drijvende kracht achter Chiatsurei is George Hoffstaetter.


Hij begon in 1993 met het leren van de authentieke Tai Chi Yang stijl korte vorm bij de School of Tai Chi Chuan in Amsterdam. Na in die school de lerarenopleiding te hebben gevolgd, startte hij in 2008 met een eigen school die in de regio Amsterdam Noord cursussen verzorgd. Naast de cursussen geeft Hoffstaetter Tai Chi demonstraties bij manifestaties en Tai Chi workshops voor bedrijven en instellingen. Ook heeft hij als Tai Chi-leraar een kleine rol gespeeld in de televisieserie Hendrik Groen.
Wat is Tai Chi?
Tai Chi is een eeuwenoude uit China afkomstige bewegingsleer die bestaat uit een serie langzaam in elkaar vloeiende bewegingen. Volgens overlevering ligt de bron van Tai Chi bij Taoïstische monniken die eeuwen geleden een krijgskunst ontwikkelden ter verdediging van tempels en kloosters. Onder invloed van het Boeddhisme, Taoïsme en de Traditionele Chinese Geneeskunst is Tai Chi door de eeuwen heen ontwikkeld tot een bewegingssysteem waarbij ontspanning, evenwicht en concentratie centraal staan waardoor de lichamelijke en geestelijke gezondheid wordt bevorderd.

Cursussen

Tai Chi kan door zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd worden geleerd en beoefend. Om Tai Chi te leren start Chiatsurei vanaf maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 oktober met de cursussen Tai Chi Yang stijl korte vorm en Tai Chi 65 plus. De eerste les kan als proefles worden bijgewoond. De cursussen worden zowel overdag als in de avond gegeven in Buurtkamer Kadoelen, Dienstencentrum Landsmeer en Muziekschool Noord. Voor hen die in deeltijd werken kan een cursus op de verschillende dagen, locaties en tijden worden gevolgd. Voor een volledig overzicht van de leslocaties, lesdagen en lesuren kijkt u op www.chiatsurei.nl of bel George Hoffstaetter 075-6151962.

Artikel geplaatst op vrijdag 21 september 2018 - 14:16