Rodi

Amsterdam-Noords familiebedrijf Akkermans viert vijftigjarig bestaan

"Onze klanten waarderen het contact en de persoonlijke aandacht." (Foto: Vincent de Vries/RM)

NOORD - Juwelier Akkermans in Amsterdam-Noord bestaat 4 oktober exact vijftig jaar. Die dag is tevens het startsein voor een week vol festiviteiten, zoals een foto-expositie over de historie van de winkel, lancering van een speciaal jubileumsieraad en diverse winacties.


Het familiebedrijf, gevestigd in Nieuwendam, heeft veel zien veranderen in Amsterdam-Noord. Door de komst van internet en grote concerns is de manier waarop er gewinkeld wordt, veranderd. Toch blijven mensen graag bij Akkermans komen. "Onze klanten waarderen het contact en de persoonlijke aandacht. Die krijgen ze op het internet niet. Als je een trouwring uitzoekt, wil je goed advies en creatieve ideeën. Dat advies geven we graag en dat maakt ons werk zo leuk."
Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Juwelier Akkermans. In het atelier in de zaak werken maar liefst twee goudsmeden; Anja Akkermans en Joyce Stouten. "Als een klant een erfstuk wil laten vermaken tot nieuw sieraad of het as van een dierbare wil verwerken in een sieraad, dan kan de klant haar wensen rechtstreeks bespreken met de goudsmeden. Dat is tegenwoordig vrij uniek", aldus eigenaar Annemieke Akkermans.
Annemieke en haar zus Anja Akkermans namen de zaak 20 jaar geleden over van hun vader Jaap Akkermans. Jaap begon ooit met het repareren van horloges en klokken bij Firma Uilkema in de Reguliersbreestraat. Daarnaast volgde hij een avondopleiding tot klokkenmaker. In 1962 betrekken Jaap en zijn geliefde Ans de poortwoning op de hoek Beemsterstraat - Purmerweg. Vanuit de bovenwoning repareert en verkoopt hij horloges en klokken. Als in 1968 de zuigelingenzorg op de begane grond vertrekt, opent Jaap de juwelierszaak met horloge- en klokkenmakersatelier.
Voor het jubileum is een speciale winactie bedacht. Van 1 september tot en met 3 oktober ontvangt iedere betalende klant van Juwelier Akkermans een steentje. Deze steen kan de klant in de feestweek van 4 tot en met 13 oktober laten testen bij Juwelier Akkermans. Tussen alle uitgedeelde zirkonia’s zit één diamant, ter waarde van 500 euro. De gelukkige winnaar mag de edelsteen gratis in een gouden ring of hanger laten zetten.
Juwelier Akkermans, Purmerweg 92 in Amsterdam-Noord, 020-6369931. www.juwelierakkermans.nl.

Artikel geplaatst op maandag 01 oktober 2018 - 08:39