Rodi

Jubileum Massada in Q-Factory Amsterdam

Massada. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekgeschiedenis. De Nederlands-Molukse band, onder aanvoering van oprichter Johnny Manuhutu, bestaat al sinds de jaren 60. De band brak door met hitnummers als ‘Latin Dance’ en ‘Dansa’ afkomstig van hun debuutplaat ‘Astaganaga’. Deze plaat is op dit moment 40 jaar oud en dat wordt gevierd met een feestelijk optreden, 15 december, in Q-Factory Amsterdam.


Frontman Johnny kijkt met vreugde terug op de release van ‘Astaganaga’. "Het was een muzikale tocht waarin we vele nieuwe ervaringen hebben opgedaan. De plaat werd direct na het uitbrengen ‘goud’ en er zijn een groot aantal hits uit voortgekomen." 40 jaar lang speelt Massada uitsluitend eigen werk. Massada verovert nog steeds met succes grote festivals en poppodia. In 2020 gaat Massada het theater in. "Massada heeft door keihard werken een grote schare (die- hard) fans opgebouwd. Daar zijn wij uiteraard zeer trots op. Indien de vraag naar Massada nog groeit en de gezondheid het toelaat, gaan wij gewoon door met muziek schrijven en concerten geven! De Rolling Stones zijn in dat opzicht ons grote voorbeeld. Muziek beheerst een groot deel van ons leven....Muziek is leven!"
Zaterdag 15 december geeft Massada hun laatste concert van het jaar in Q-Factory. Kijk op q-factory-amsterdam.nl voor informatie en tickets.

Artikel geplaatst op vrijdag 30 november 2018 - 10:25