Rodi

(Advertorial)
Tai Chi in de regio Noord

REGIO - Tai Chi is een eeuwenoude uit China afkomstige bewegingsleer die bestaat uit een serie langzaam in elkaar vloeiende bewegingen. Volgens overlevering ligt de bron van Tai Chi bij Taoïstische monniken die eeuwen geleden een krijgskunst ontwikkelden ter verdediging van tempels en kloosters. Onder invloed van het Boeddhisme, Taoïsme en de Traditionele Chinese Geneeskunst is Tai Chi door de eeuwen heen ontwikkeld tot een bewegingssysteem waarbij ontspanning, stabiliteit en concentratie centraal staan waardoor de lichamelijke en geestelijke gezondheid wordt bevorderd.


Wat doet Tai Chi?

- Met het regelmatig beoefenen van Tai Chi worden door ontspanning de spieren, pezen en gewrichtsbanden soepeler. Hierdoor kunnen klachten zoals lage rug-, nek- en schouder klachten minder worden of geheel verdwijnen.
- Eén van de basisprincipes in het beoefenen van Tai Chi is stabiliteit. Door het gedoceerd overbrengen van het lichaamsgewicht wordt zowel de fysieke stabiliteit als het evenwicht tussen lichaam en geest ontwikkeld.
- Met het gelijktijdig uitvoeren van de stappen, gewichtsverplaatsingen en armbewegingen wordt het concentratie- en coördinatievermogen versterkt.
Cursussen en proeflessen

Tai Chi kan door zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd worden geleerd en beoefend. Om Tai Chi te leren start Chiatsurei vanaf maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 januari met de cursussen Tai Chi Yang stijl korte vorm en Tai Chi 65 plus. De cursussen worden zowel overdag als in de avond gegeven in Buurtkamer Kadoelen, Dienstencentrum Landsmeer en Muziekschool Noord. Bij beide cursussen kan een les als proefles worden bijgewoond. Voor hen die in deeltijd werken kan een cursus op de verschillende dagen, locaties en tijden worden gevolgd. Voor een volledig overzicht van de leslocaties, lesdagen en lesuren kijkt u op www.chiatsurei.nl of bel George Hoffstaetter 075-6151962.

Artikel geplaatst op donderdag 27 december 2018 - 12:46