Rodi

'Laat je zien, laat je horen'
Voor elke jeugdige creatieveling wat wils

NOORD - Het programma 'Laat je zien, laat je horen' start in februari. Dit betreft een samenwerking tussen Muziekschool Amsterdam-Noord, Jeugdtheaterschool DAT! en Noordje. De drie instellingen in Amsterdam-Noord bieden dit jaar in het kader van 'Laat je zien, laat je horen' opnieuw cursussen in muziek, theater/film en beeldende kunst voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Dat doen zij in Huis van de Wijk De Meeuw en Huis van de Wijk Waterlandplein. Door de samenwerking met het Jongerencultuurfonds, die de cursus voor kinderen met een stadspas vergoedt, kan iedereen meedoen.


Kinderen die aan Laat je zien, laat je horen meedoen, krijgen in twintig bijeenkomsten les in muziek, theater/film en beeldende kunst. De lessen worden gegeven door docenten van de muziekschool, de theaterschool en de kunstacademie voor kinderen. De drie organisaties zijn erg positief over deze samenwerking: "We zoeken al jaren naar crossovers in onze disciplines in het naschoolse aanbod. Met dit project bieden we een totaalprogramma waar kinderen in lesblokken met de verschillende disciplines kennis kunnen maken. Tegelijkertijd ontmoeten ze de instellingen, waar ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen."
Hoewel veel kinderen enthousiast zijn, kan het aanbod voor anderen juist een drempel zijn: "Het ene kind is het andere niet. Daar zijn we ons zeker van bewust", aldus de drie organisaties. "De een werkt liever stilletjes en geconcentreerd aan een kunstwerk, de ander uit zich in de muziek of staat graag in de spotlights op het toneel. We bieden met het programma een veilige omgeving voor kinderen om zich in elke discipline op zijn of haar gemak te voelen, verhalen te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen. Met de aangeboden cursussen willen wij de kinderen een unieke ervaring meegeven die waardevol kan zijn."
Laat je zien, laat je horen start in de eerste week van februari in Huis van de Wijk Waterlandplein op dinsdagen en op vrijdagen in Huis van de Wijk De Meeuw. Kinderen kunnen ook op woensdagen deelnemen aan een cursus van twintig lessen percussie van de muziekschool in Huis van de Wijk De Evenaar. Meer informatie is te vinden op www.laatjezienlaatjehoren.nl of te verkrijgen via info@laatjezienlaatjehoren.nl en 06-21235756.

Artikel geplaatst op maandag 21 januari 2019 - 09:24