Rodi

Honderd jaar Buijtendijk bv in Den Helder
Vierde generatie aan het roer bij ijzerwarenspecialist

Niels en Arie Buijtendijk in de showroom van het honderdjarige Buijtendijk bv. (Foto: Bertil van Beek / RM)

DEN HELDER - “Mijn opa is de winkel honderd jaar geleden in de Spoorstraat begonnen met de verkoop van huisvlijtartikelen”, vertelt Arie Buijtendijk over het ontstaan van Buijtendijk bv. “Hij gaf houtsnijles en begon toen ook de lesbenodigdheden daarvoor te verkopen.” Samen met zijn zoon Niels is Arie directeur van het familiebedrijf dat in honderd jaar is uitgegroeid tot leverancier van een groot assortiment gereedschappen, ijzerwaren, bouwbeslag en bevestigingsmiddelen.


Arie: “Na verloop van tijd werden tevens huishoudelijke artikelen verkocht, die uiteindelijk weer plaats maakten voor het huidige assortiment.” Niels: “Ons brede assortiment leveren we onder meer aan de offshore, aannemers, industrie, overheid en zzp’ers. Maar ook de doe-het-zelver is van harte welkom.” In een periode van honderd jaar is de ijzerwarenspecialist drie keer verhuisd. “In de Spoorstraat hebben we op twee locaties gezeten”, zegt Arie. “In 1984 is de zaak naar de Weststraat verhuisd en nu zitten we sinds 1997 aan de Industrieweg.” Het honderjarig bestaan van Buijtendijk bv wordt 21 maart gevierd met een receptie voor leveranciers en klanten.

Toekomst
Niels: “De laatste jaren zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in de offshore, zonder daarbij onze andere afnemers uit het oog te verliezen. Twee jaar terug hebben wij ons magazijn met zevenhonderd vierkante meter uitgebreid. Hierdoor hebben we heel veel op voorraad. Dat is ook onze kracht, klanten hoeven niet dagen te wachten op hun spullen, maar kunnen direct weer aan de slag.” In het honderdjarig bestaan is veel gebeurd, maar als mijlpalen springen twee gebeurtenissen er toch uit. Niels: “In 1943 is tijdens de bombardementen de winkel compleet verwoest. Toch is de winkel blijven bestaan, dat vind ik een hele prestatie. Daarnaast is de stap om in 1997 te verhuizen naar onze huidige locatie een goede zet geweest.” Het geheim achter het succes is volgens Arie de persoonlijke benadering en de laagdrempeligheid. Voor de toekomst staat de uitbreiding van de winkel op het programma. “Dat gaat in 2015 gebeuren. Verder presenteren we binnenkort onze vernieuwde website en is er een Buijtendijk-magazine gemaakt”, besluit Niels.
Openingtijden: maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.buijtendijk.nl. Volg Buijtendijk bv ook via Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.

Buijtendijk bv - Industrieweg 2aa - 1785 AG Den Helder - tel. 0223-6610
07

Artikel geplaatst op zaterdag 15 maart 2014 - 13:14