Rodi

Onvergetelijke reis

De wereldberoemde tempels van Borobudur. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Lonneke, een van de medewerksters van VakantieXperts Arno uit Den Helder mocht onlangs mee op studiereis naar Java met Fox Verre reizen.


Het werd een onvergetelijke reis waarbij onder andere een bezoek gebracht werd aan de historische Sunda Kelapa haven in Jakarta en het indrukwekkende Nederlands ereveld Pandu, vlak buiten Bandung. De meeste graven op het ereveld zijn van Nederlanders die omgekomen zijn tijdens de bezetting van Indonesië door Japan. Ook ging het gezelschap naar de theeplantage Malabar, schitterend gelegen ten zuiden van Bandung. Deze plantage werd tijdens de Nederlands koloniale tijd opgericht en is de inspiratiebron geweest voor het boek ‘Heren van de Thee’ van Hella Haasse.
Naast het bekende tempelcomplex Borobudur wordt ook het indrukwekkende Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan, dat op de Werelderfgoedlijst staat, bezocht. Delen van de reis worden per trein afgelegd dwars door Centraal-Java, om vervolgens per bus langs mooie rijstvelden verder te rijden naar een bergdorpje. Daar wordt een nachtexcursie gemaakt om de onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan mee te maken.
Lonneke heeft enorm genoten en wil klanten van VakantieXperts Arno graag alles vertellen over deze reis om nooit te vergeten!

Artikel geplaatst op woensdag 29 maart 2017 - 09:31