Rodi

Antalya, maar dan nét even anders

Palavra is één van de vele sfeervolle terrasjes in het oude centrum van Antalya en een plek waar je terecht kunt voor een spelletje Okey, bij ons bekend als Rummikub. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Bij Antalya denken veel mensen aan enorme all inclusive resorts en een relaxte zon-zee-strandvakantie. Maar Antalya is méér.


Niet ver van de prachtige haven ligt het oude, ommuurde centrum van Antalya: Kaleici. Volgens velen dé verrassing van Turkije met historische hoogtepunten; van opgravingen tot prachtige architectuur vol Romeinse invloeden. De stadspoort van Hadrianus is één van de highlights van het historische centrum van Antalya. Kaleici heeft eindeloos veel leuke plekjes en terrasjes onder de schaduw van sinaasappelbomen. Tussen het struinen door is het heerlijk om hier even neer te ploffen voor een lunch, drankje of diner. Geen grote overdekte bazaar waar opdringende winkeliers ‘hello my friend’ roepen, maar kleurrijke winkeltjes met vriendelijk (en vooral niet vervelend!) personeel; dát is winkelen in Kaleici. Van leuke souvenirs tot de bekende namaakproducten: er is voor iedereen wel iets te vinden. Liever naar een groot winkelcentrum met échte merkkleding? Op nog geen kwartiertje lopen van het oude centrum van Antalya ligt winkelcentrum Mark Antalya met eindeloos veel bekende merken. De combi van stad en strand maakt Antalya wat VakantieXperts betreft een topbestemming voor een zonnige citytrip. Dankzij het mediterrane klimaat is het hier een groot deel van het jaar strandweer. Het kiezelstrand Konyaalti Beach is ruim drie kilometer lang, erg schoon en heeft haar oorspronkelijke karakter grotendeels weten te bewaren. Perfect voor een dagje zonnebaden, zwemmen en relaxen. Ook deze verrassende kant van Turkije beleven? Boek dan bij VakantieXperts Arno!
VakantieXperts Arno, Gravenstraat 1, Den Helder, 0223-622424, denhelder@vx.nl, www.vx.nl/arno

Artikel geplaatst op dinsdag 27 juni 2017 - 13:41