Rodi

Den Helder deelnemer Schoonste Winkelgebied Verkiezing
‘Albert Heijn De Schooten maakt Den Helder actieve deelnemer’

Teamfoto van de leerlingen van groep 8 van OBS De Dijk met AH manager de heer Kat na de schoonmaakactie in Den Helder. (Foto: Frank van den Burg)

DEN HELDER - De gemeente Den Helder doet dit jaar opnieuw mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing op initiatief van Albert Heijn manager de heer Kat in winkelcentrum De Schooten. Zo organiseerde de vestiging eerder dit jaar al een schoonmaakactie met de plaatselijke scouting en vond er eind juni opnieuw een actie plaats door kinderen uit groep acht van basisschool OBS De Dijk. Naast winkelgebied De Schooten doen ook Centrum Den Helder, Duinpassage en Marsdiepstraat mee aan de verkiezing.


De komende periode wordt in deze gebieden nauw samenwerkt om de winkelgebieden schoner te maken, zodat het winkelend publiek het gebied als prettiger ervaart. NederlandSchoon zal de komende maanden de bezoekers in deze gebieden ondervragen over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Daarnaast meten observatieteams de schoonheidsgraad van elk gebied. De winnaar wordt begin november bekend gemaakt en mag zich een jaar lang ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen. In 2016 won De Limburglaan in Eindhoven de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Voor meer informatie: www.nederlandschoon.nl

Schoonaanpak in Den Helder

De heer Kat van Albert Heijn Schooten Plaza legt uit waar zij zich de komende maanden onder andere op richten: "We vinden de samenwerking met andere partijen in de buurt belangrijk, evenals het stimuleren van de bewustwording van kinderen met betrekking tot zwerfafval. Jong geleerd is oud gedaan!" aldus de heer Kat. De gemeente is erg te spreken over de schoonaanpak in Winkelgebied de Schooten, Margret Toersen, Wijkconciërge Julianadorp, gemeente Den Helder: “De gemeente is trots op de enthousiaste inzet van Albert Heijn Schooten Plaza. In 2016 is dit winkelcentrum beoordeeld door NederlandSchoon met een mooie 7,4! Door de samenwerking met de scholen én de scouting worden zowel kinderen als volwassenen steeds meer betrokken bij een mooie, schone omgeving.”

Artikel geplaatst op woensdag 05 juli 2017 - 10:50