Rodi

'We hebben er nog steeds plezier in'
Autobedrijf J&S drie decennia lang Suzuki-dealer

Shirley en Johan Louwe.

DEN HELDER - Ze begonnen ruim 30 jaar geleden heel kleinschalig met slechts een werkplaats en groeiden uit tot een vertrouwde Suzuki-dealer die in Den Helder en omstreken niet meer weg te denken is. Johan en Shirley Louwe van Autobedrijf J&S kijken terug op een mooie tijd met een grote schare vaste klanten. "We gaan voorlopig nog lekker door hoor. Ik kan de klanten nog niet missen, want die maken het toch het leukst", verklaart Shirley onder het genot van een verse kop koffie.


In het laagdrempelige autobedrijf is naast het trouwe team in de werkplaats (waaronder zich de vrouwelijke automonteur Jaimy bevindt) ook dochter Eva werkzaam, waarmee Autobedrijf J&S als een familiebedrijf kan worden bestempeld. "Het eerste woordje dat Eva sprak was Suksuki", lacht Shirley. Eva doorliep de Automotive Business Management opleiding in Driebergen en ondersteunt haar ouders onder andere met de verkoop van auto's. "Ook de medewerkers Jan en Tim zijn bekend bij onze klanten in de verkoop. Jan werkt al 25 jaar parttime bij ons en onze jonge Tim groeit als stagiaire van de IVA door naar een betrouwbare zaterdag- en vakantiekracht. Wij zijn ook superblij met onze werkplaatsbezetting, want dat is toch de basis van je bedrijf, zegt Johan. Shirley vult aan: "Melvin heeft vroeger dertien jaar bij ons gewerkt en is sinds een paar jaar terug. Zo fijn dat het super klikt met Sven, die al vijftien jaar met ons meedraait. Het zijn stuk voor stuk toptechnici die de auto-elektronica onder de knie hebben, maar tevens oog hebben voor de klant zoals wij het graag zien. Michael en Jaimy passen ook heel natuurlijk in het J&S team, net als onze Jacques en Roos die zorgen dat de auto’s er glimmend bij staan."

Suzuki

Alhoewel de klanten bij Autobedrijf J&S terecht kunnen voor groot aanbod nieuwe, gebruikte auto's en proefauto's van allerhande merken, is destijds bewust voor Suzuki gekozen. Johan: "Ik ben vanaf het begin een echte Suzuki-rijder omdat het een superbetrouwbare en zuinige auto is en er een heel goede importeur achter zit. Het gaat hen echt niet alleen om de aantallen, maar meer nog om de klant." Shirley beaamt de woorden van Johan met: "Dat komt volledig overeen met onze manier van zakendoen, want bij ons is de klant ook veel meer dan alleen een kenteken." Autobedrijf J&S is een van de weinige dealers die met eigenaars van het eerste uur zijn aangesloten bij een importeur. Johan: "Dat schept uiteraard ook een band."
Vakgarage en vakplan

De Helderse Suzuki-dealer is aangesloten bij de ruim 200 landelijk samenwerkende Vakgarages en door de hantering van een eigen kwaliteitsplan dat luistert naar de naam Vakplan kan de klant rekenen op een hoge service op alle merken. "Zelfs hoger dan de eisen van de Bovag", weet Johan. Vakplan is tevens gekoppeld aan de internationale kwaliteitsnorm ISO 9001:2000. Ook is Autobedrijf J&S aangesloten bij de BOVAG en RDW erkend.
"Na 30 jaar gaan we er nog steeds voor, want wat is er leuker dan dat je inmiddels de kinderen en kleinkinderen van vaste klanten over de vloer krijgt? Dat is toch je beste reclame?", besluit Shirley.
Meer weten? Zie Facebookpagina Autobedrijf J&S

Artikel geplaatst op maandag 04 september 2017 - 11:15

Foto's