Rodi

'Kom maar op met die leuke recepten'
Scheffer heeft de leukste kookwinkel van Den Helder in huis!

Marian Scheffer in haar kookwinkel Ben's Kookboet. (Foto: Vincent de Vries/RM)

DEN HELDER - Scheffer Witgoedspecialist is al bijna 30 jaar dé witgoedleverancier in de Kop van Noord-Holland. In deze winkel van Theo en Marian Scheffer kan de klant - naast een eerlijk advies en vakkundigheid - terecht voor wasmachines, drogers, (Amerikaanse) koelkasten, vriezers, stofzuigers, fornuizen en inbouwapparatuur van alle merken in alle prijsklassen. Echter, sinds kort rammelen de potten en pannen volop bij Scheffer in de leukste kookwinkel van Den Helder: Ben's Kookboet!


Theo Scheffer: "Omdat wij naast ons witgoed heel sterk zijn in inbouwapparatuur, fornuizen en inbouwovens hebben we in ons bedrijf een kookwinkel ingericht met allerhande kookaccessoires. Dit als toevoeging op ons bestaande assortiment. We hebben gekozen voor de naam Ben's Kookboet. Niet alleen als eerbetoon aan mijn overleden vader, maar ook omdat hij van origine kok en patissier was."
Het idee voor de kookwinkel werd mede ingegeven nadat Theo een bezoekje aan zijn huisarts had gebracht. "Ik voelde me al een tijdje niet fit en na een aantal onderzoekjes bleek dat mijn suikerspiegel veel te hoog was, met als gevolg dat ik mijn levensstijl drastisch moest omgooien. Marian en ik kozen derhalve voor een koolhydraatarm dieet en dit bleek zo'n schot in de roos, dat de klachten al snel verdwenen en ik momenteel medicatievrij door het leven ga."

Mooie gerechtjes

Marian Scheffer is degene die de scepter zwaait in Ben's Kookboet en dat doet zij op haar eigen wijze. "Ik vind het heel erg leuk om mensen te laten zien en vooral proeven wat er zoal mogelijk is op het gebied van gezond koken. We gaan voor kwaliteit in de keuken en dat geldt ook voor het kookgerei dat we gebruiken. Denk aan een airfryer, een stoomoven en de zogenaamde 'crock pot', oftewel de slowcooker. Met deze producten kun je heel mooie gerechtjes maken waarin alle gezonde ingrediënten bewaard zijn gebleven. Denk aan een lekker stukje zalm of een gevuld kippetje. Alle klanten die ik al eens iets heb laten proeven, vonden het zonder uitzondering heerlijk!”
Workshop

Naast het koken met belangstellenden waarbij telkens zo'n zes à acht deelnemers te gast kunnen zijn, geeft Marian Scheffer een keer per maand een workshop waarbij ze de werking van diverse kookapparaten uitlegt. “Soms hebben mensen de beschikking over een mooie oven, maar weten ze lang niet wat ze daar allemaal mee kunnen doen. Qua koken sta ik ook open voor nieuwe gerechten. Je bent nooit te oud om te leren, dus ik zeg kom maar op”, roept ze enthousiast. “De recepten kan men online indienen, waarna ik ze afdruk en bewaar in een grote glazen pot. Zo kunnen we telkens een nieuw recept van de maand bereiden. Ik heet iedereen van harte welkom om eens een keertje lekker mee te koken én vooral ook te proeven!"
Vanaf de tweede week van januari gaat Marian volop van start in Ben’s Kookboet.
Zie voor meer informatie www.benskookboet en de Facebookpagina benskookboet, waarop de nodige blogs gaan verschijnen.

Artikel geplaatst op dinsdag 12 december 2017 - 13:54