Rodi

Open dag Vrijwaard
Culinaire Tour tijdens week van Zorg en Welzijn

DEN HELDER - Een feestelijk voorgerecht in Westhoek, een heerlijk soepje in het Paviljoen van Toen, een hoofdgerecht in Ten Anker, een heerlijk dessert in de fitnessruimte in Huis ter Duin en tenslotte koffie in De Golfstroom? Dat kan tijdens de Culinaire Tour langs Vrijwaard-locaties in Den Helder op 17 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Die week is hét moment om te laten zien wat professionals in zorgorganisaties dagelijks doen: namelijk met hart en ziel in zorg en welzijn werken.


Met de Culinaire Tour opent Vrijwaard weer haar deuren zodat iedereen kennis kan maken met de organisatie en de culinaire kunsten van de koks. Wegens groot succes in voorgaande jaren staat deze smakelijke activiteit opnieuw op het programma. De tour gaat zaterdag 17 maart om 12.00 uur van start en kan wandelend, fietsend of met een pendeldienst worden afgelegd.

Programma Culinaire Tour

De Culinaire Tour start bij locatie Westhoek en gaat vervolgens naar andere locaties in het centrum en dan via Nieuw Den Helder naar De Schooten. De route en het menu zijn als volgt:
1. Westhoek, Westgracht 72k: feestelijk voorgerecht van duo met serranoham en gerookte zalm, aardappelsalade met een kruidendressing
2. Paviljoen van Toen, Borneolaan 1 - huisgemaakte tomatensoep met basilicumroom
3. Restaurant tijd, Ten Anker, Timorlaan 139: heerlijk hoofdgerecht van gestoofd Texels rundvlees, pommes duchesse, rode kool, zoete aardappeltjes
4. Fitnessruimte in Huis ter Duin, Bremstraat 155: dessert van de chef
5. ’t Landhuis, Scheldestraat – fotomoment
6. Ontmoetingscentrum De Soos, De Golfstroom, De Garst 3 – koffie met bonbon, trekking loterij en live muziek
Om van locatie naar locatie te gaan kan men gebruik maken van de pendeldienst. Gaat men liever wandelen, dan is er een leuke routekaart waar men gebruik van kan maken. Kaarten voor de culinaire tour kosten vijftien euro per persoon, inclusief eventueel vervoer en loterijticket, en zijn verkrijgbaar bij het Paviljoen van Toen en het restaurant van De Golfstroom en Ten Anker. De drankjes die per locatie genoten worden, kan men in De Golfstroom afrekenen. Wie vervoer nodig heeft naar het startpunt bij Westhoek kan dat bij de kaartverkoop opgeven, dan wordt er voor gezorgd dat men thuis wordt opgehaald.
Weg met de eenzaamheid

Wie iemand kent die wel wat gezelschap kan gebruiken , vaak alleen is en behoefte heeft aan sociale contacten Nomineer die persoon om mee te gaan met de Culinaire Tour. Vrijwaard geeft vijftien kaarten voor de Culinaire Tour weg aan ouderen die bijvoorbeeld door eenzaamheid wel een uitje kunnen gebruiken. Wie een buurvrouw, vriend, kennis of familielid heeft die een middag vol gezelligheid en culinaire lekkernijen kan gebruiken kan deze persoon nomineren via communicatie@vrijwaard.nl. Geef daarbij aan waarom hij of zij een kaart voor de culinaire tour verdient. Degene die uitgeloot worden, ontvangen hierover bericht.
Alle activiteiten bij Vrijwaard in de Week van Zorg en Welzijn

Dinsdag 13 maart Bingo – Restaurant Tijd, Ten Anker – 15.00 uur – kosten: € 1,- per bingokaart, excl. consumpties
Donderdag 15 maart Handmassageochtend - 10.00-11.15 uur – De Soos, De Golfstroom – Kosten: gratis, voor de consumpties gelden normale prijzen. Feestelijke driegangenmaaltijd tussen de middag in alle locaties en in de wijk
Vrijdag 16 maart Nationale Pannenkoekendag, samen met Stichting Present – voor de bewoners in alle locaties.
Zaterdag 17 maart Culinaire Tour langs Vrijwaard-locaties – 12.00-14.30 uur – startpunt Westhoek

Artikel geplaatst op donderdag 08 maart 2018 - 10:12