Rodi

Slapen op water: Uiterst comfortabel en hygiënisch

Waterbed Modena. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Waterbedden zijn al ongeveer 35 jaar in Nederland op de markt. Zo lang staan ze ook al bij De Bedden in Den Helder op de winkelvloer aan Industrieweg 4b in het Ravelijncenter.


Slapen op een waterbed is ook een ware weldaad voor het lichaam. Kiest men voor een waterbed dan kiest men voor een zeer comfortabele nachtrust, dit omdat men op een waterbed de perfecte slaaphouding vindt. Draaien en woelen behoren tot het verleden omdat de slaper op een waterbed geen druk of puntbelasting ondervindt. Op een waterbed vindt men de perfecte ondersteuning gedurende de hele nacht.
Zo zijn er voor het slapen op water vijf voordelen op te noemen: 1. Men heeft een volledige en optimale lichaamsondersteuning, 2. Een aangenaam comfort zonder drukpunten, 3. Een ontspannende warmte, 4. Een hygiënisch slaapoppervlak en 5. Een lange levensduur.
Hygiëne speelt bij de meeste mensen een belangrijke rol. Een watermatras van bijvoorbeeld Lunalife is gemaakt van een zeer hoogwaardig vinyl en is lucht- en waterdicht. Het transpiratievocht kan niet door het watermatras worden opgenomen zoals bij een gewoon matras. Lichaamszouten en transpiratievocht kunnen zo met een vinylcleaner verwijderd worden en daardoor heeft huisstofmijt geen kans.
Ook is een waterbed lekker warm, men denkt ook altijd dat dat erg veel stroomkosten geeft om het waterbed te verwarmen. Dat valt erg mee , een modern goed geïsoleerd waterbed verbruikt ongeveer 1 kWh per dag , wat met de huidige energietarieven circa 10 eurocent per dag is , ofwel € 36,50 per jaar en door het verwarmde waterbed kan de verwarming in de slaapkamer een stukje lager wat ook weer besparing oplevert.
Ook de modellen van de huidige waterbedden zijn erg mooi geworden. Zo heeft Lunalife tegenwoordig modellen die sprekend lijken op een boxspring., tot men gaat liggen en het heerlijke comfort van het waterbed voelt.
De Bedden heeft alles voor het waterbed, Tijken, hoeslakens, anti-alg, onderdelen als verwarmingselementen en watermatrassen. Ook verzorgt De Bedden reparaties en waterbed verhuizingen.
De Bedden is te vinden aan Industrieweg 4b in Ravelijncenter Den Helder. Zie voor meer informatie: www.debedden.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 13 april 2018 - 08:40