Rodi

'Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby'
Pets Place viert tienjarig bestaan in Julianadorp

Anita Lienos en Mart Dam van Pets Place in Julianadorp. (Foto: Vincent de Vries / RM)

JULIANADORP - Pets Place viert zaterdag 26 mei het tienjarig bestaan van de zaak met een feestelijk programma in Julianadorp. Dat Mart Dam en zijn vrouw Anita Lienos de zaak zo lang draaiende houden is eigenlijk best bijzonder, want het tweetal had bij de start van de dierenwinkel in 2008 al genoeg om handen. "Eigenlijk is het een beetje een uit de hand gelopen hobby", geeft Mart eerlijk toe die naast ondernemer ook werkzaam is als ploegchef bij de marine brandweer op vliegveld De Kooy. Tien jaar later is hun zaak een goed lopende vestiging van de bekende keten in winkelcentrum De Riepel in Julianadorp.


Zeven dagen is Pets Place open voor klanten. De zondagse openstelling is erbij gekomen nadat de dierenwinkel in 2014 koos voor een verhuizing naar De Riepel. Mart: "Dat was een hele gebeurtenis die we gezamenlijk met vrienden en familie hebben aangepakt. Zaterdag 22 november 2014 sloten we onze vertrouwde winkel bij winkelcentrum Drooghe Bol waar we in 2008 begonnen, waarna we dinsdag 25 november 2014 een geheel verbouwde dierenwinkel openden in De Riepel. Van circa 150 m2 werd Pets Place 320 m2 groot. Die verhuizing bleek een goede keus te zijn, want sindsdien weten naast onze trouwe vaste klanten ook toeristen ons te vinden." Die centrale ligging vertaalt zich ook in de klantenkring die vanuit Den Helder, Callantsoog en Schagen de weg naar Pets Place in Julianadorp weet te vinden.

Grote stap

Tien jaar na het opstarten van Pets Place in Julianadorp, weten Mart en Anita zich inmiddels rijk met vier medewerkers die de zaak draaiende houden bij vakantie en de wekelijkse vrije dag van het stel. Mart: "We doen het echt met z'n allen en daarom kunnen we nu ook zeven dagen open zijn. In de beginjaren was het een grote stap om voor onszelf te beginnen. Terugkijkend hebben wij tweemaal een winkel neer gezet waar we trots op zijn en blij van worden. Klanten waarderen onze inzet, advies en service en laten dat ook weten. Het tienjarig jubileum vieren wij dan ook graag met hen."
Pets Place is te vinden aan Schoolweg 29 in winkelcentrum De Riepel in Julianadorp, tel. 0223-691144. Zie voor het feestelijke programma de achterpagina van Den Helder op Zondag.

Artikel geplaatst op donderdag 17 mei 2018 - 08:41