Rodi

Thuisin geeft gratis fietsen weg
Franchiseorganisatie komt met ludieke actie

Franchiseorganisatie wil Nederland in beweging krijgen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Thuisin Van Brederode geeft 2 juli een tweetal fietsen weg. Deze actie is opgezet in het kader van Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen (MVO). Iedereen in Nederland kan vanaf nu kans maken op één van de fietsen.


Thuisin is een franchiseorganisatie van woninginrichters. De 45 vestigingen in Nederland voorzien consumenten van vloeren, behang, verf, raamdecoratie, kasten op maat en nog veel meer. Met deze winkels is er vrijwel een landelijke dekking ontstaan. Thuisin van Brederode richt zich vooral op de plaatsen Den Helder, Julianadorp, Breezand, Anna Paulowna en Schagen.

MVO

Thuisin houdt zich al jaren bezig met Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen en heeft daarom in 2010 het keurmerk Decologisch opgericht. Milieuaspecten van productie spelen hierbij, net als bij VMO, een zeer belangrijke rol. “De fietsenactie sluit hier dan ook naadloos op aan”, meldt Siegfried Doodeman, eigenaar van Thuisin van Brederode. “Thuisin wil graag iedereen stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van bijvoorbeeld de fiets voor het bezoeken van de winkel. Zowel vanuit het oogpunt milieubewust bezig zijn, maar zeker ook door mensen in beweging te krijgen en houden."
Elke Thuisin-winkel verloot twee fietsen en op het hoofdkantoor worden extra fietsen verloot. In totaal worden in Nederland dus 100 fietsen weggegeven.
Zadelhoesjes

Om ruchtbaarheid te geven aan de actie, worden door het hele Den Helder zadelhoesjes en stuurhangers verspreid. “We hebben ruim 400 zadelhoesjes verspreid”, aldus Doodeman. “Genoeg om een deel van fietsend Den Helder te voorzien van een paars-wit zadel”. Hij verwijst daarmee naar het paarse logo dat gedrukt staat op de hoesjes. De vinder van een hoesje wordt middels de stuurhanger nog eens extra op de actie gewezen. Door het maken van een ludieke foto wordt er extra kans gemaakt op een fiets. Maar ook zonder hoesje en stuurhanger is deelname mogelijk, door het invullen van een formulier in de winkel. De actie staat dus echt open voor iedereen die graag fietsend door Den Helder en omgeving gaat.

Artikel geplaatst op dinsdag 05 juni 2018 - 15:42