Rodi

Feestelijke opening door deelnemers WijkLeerbedrijf

Het WijkLeerbedrijf is een samenwerking van Zorggroep Tellus, de gemeente Den Helder, ROC Kop van Noord-Holland en Calibris Advies. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De officiële opening van het WijkLeerbedrijf vond maandag 25 juni plaats. De middag was geheel verzorgd door de deelnemers zelf. Het was een feestelijke opening, met zelfgemaakte lekkernijen hapjes en zelfs de slingers waren door de deelnemers in elkaar geknutseld. Tijdens de opening spraken onder andere burgemeester Koen Schuiling van gemeente Den Helder en Wilco van der Most, bestuurder van Tellus. Daarnaast werden een aantal deelnemers kort ondervraagd door wethouder Pieter Kos.


"Het mooiste is de lach die je krijgt van sommige cliënten als je langs komt", vertelt één van de deelnemers tijdens de opening.
De officiële opening was dan wel maandag 25 juni, maar de deelnemers zijn al een paar maanden bezig met hun opleiding. Het doel is niet alleen werkgelegenheid creëren, maar ook eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Via het WijkLeerbedrijf krijgen deelnemers na twee jaar studeren een diploma MBO Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn. Tijdens de opleiding helpen de deelnemers kwetsbare wijkbewoners (ouderen en zieken) met allerlei klusjes. Het gaat om informele zorg waarvoor geen thuiszorg of ondersteuning via de gemeente mogelijk is. Denk aan samen boodschappen doen, een kopje koffie drinken en begeleiding naar activiteiten in de wijk. Dit geeft mensen de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en dringt de eenzaamheid in de wijk terug.

Artikel geplaatst op vrijdag 29 juni 2018 - 12:50