Rodi

Multifunctioneel kindcentrum op komst

De verbouwwerkzaamheden zijn in volle gang en leiden per september tot de opening van een gloednieuw multifunctioneel kindcentrum. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De verbouwwerkzaamheden aan het pand tegenover de Comeniusschool en de Julianaschool in Den Helder zijn passanten waarschijnlijk wel opgevallen. Momenteel wordt daar sinds januari hard gewerkt aan de realisatie van een multifunctioneel kindcentrum van Stichting Kinderopvang Den Helder. Naar verwachting wordt het gebouw na de zomervakantie opgeleverd. Begin oktober is ook het interieur van het multifunctioneel kindcentrum in het nieuw gestoken.


BSO de Schatkist en peuterspeel- en leergroep Holderdebolder zijn hier nu al gevestigd. Daarnaast gaat het kinderdagverblijf 'de Tuimelaars' hier ook van start. Het is de bedoeling dat het kinderdagverblijf na de zomervakantie open gaat met ruime openingstijden.
BSO de Schatkist gaat uitbreiden naar drie stamgroepen. Een van de stamgroepen wordt speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder ingericht, zodat ze er voldoende uitdaging en passend spelmateriaal hebben. Ook wordt een ruimte ingericht voor het maken van huiswerk en eventuele huiswerkbegeleiding. BSO de Schatkist gaat vanaf maandag 3 september VSO aanbieden vanaf 7.00 uur.
De volledige buitenruimte aan de voorzijde van de locatie zal de komende periode opnieuw worden ingericht zodat de kinderen ook hier fijn en veilig kunnen buitenspelen.
Voor de sport- en spelactiviteiten wordt er gebruik gemaakt van de gymzaal naast de Julianaschool. Voor natuurbeleving en andere buitenactiviteiten kunnen ze naar het Timorpark, dat op loopafstand ligt. Ook gaan medewerkers regelmatig naar de speeltuin naast buurthuis het Kraaiennest om daar met de kinderen te spelen.

Artikel geplaatst op donderdag 05 juli 2018 - 09:48