Rodi

Unieke energiezuinige stadsvilla's aan Dirk Abbesteehof
Eerste gasloze woningbouwproject in Helderse regio

DEN HELDER - Aan het Dirk Abbesteehof moeten in het vierde kwartaal van 2019 tien zeer energiezuinige stadsvilla's verrijzen. Zo krijgt Den Helder en omliggende regio een primeur, want het zijn gelijk de eerste gasloze woningen van de Kop van Noord-Holland. Momenteel zijn er zes gegadigden die een optie tot koop op een stadsvilla in De Schooten hebben genomen en dus is Sebastiaan van Keulen van Van Keulen Makelaars opgetogen. "Het voortraject heeft zo'n drie jaar in beslag genomen, maar nu komt het moment dat er gebouwd kan gaan worden steeds dichterbij".


De stadsvilla's aan het Dirk Abbesteehof worden gebouwd en zijn ontwikkelt door Dozy en de installaties zijn in handen van Wilms. "Echte Helderse bedrijven net zoals wij. Voor hen is dit ook een spannend project, want het is de eerste keer dat er een dergelijk nieuwbouwproject gerealiseerd gaat worden in Den Helder", vertelt Van Keulen. "De woningen worden allen voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming. Dankzij EPS, zeg maar piepschuim, voldoet de isolatie aan de strengste eisen want de wanden zijn circa dertig centimeter dik. Het geheel is zeer goed geïsoleerd en alle stadsvilla's worden standaard voorzien van drie zonnepanelen. In overleg met installateur Wilms kunnen kopers dat aantal zonnepanelen naar eigen inzicht uitbreiden waarbij de EPC daalt van standaard 0,4 naar zelfs 0,0."

Mogelijkheden

De grootte van de kavels variëren van 386 tot 436 m2, waarbij de vraagprijs tussen € 339.000,- en € 375.000,- vrij op naam ligt. "Daarnaast zijn er nog diverse aanvullende mogelijkheden", stelt Van Keulen. "De basiswoningen zijn al zeer royaal, maar het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een uitbouw in de vorm van een woonkeuken en/ of tuinkamer en/of een garage. Er zijn drie slaapkamers, een vierde slaapkamer is optioneel."
Interesse in het Dirk Abbesteehof? Neem dan contact op met Van Keulen Makelaars. Van Keulen Makelaars is te vinden aan Middenweg 154 - 156 in Den Helder, tel. 0223-616400. Zie voor meer informatie: www.vankeulenmakelaars.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 03 augustus 2018 - 14:57