Rodi

Corma keeps dancing!

Dansschool Corma is klaar voor het nieuwe seizoen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Het dansseizoen staat weer voor de deur. Over een week gaan de lessen weer beginnen. Alle leerlingen staan te popelen om weer lekker te gaan dansen! Elk jaar kijken eigenaren Cor en Bianca elkaar aan en vragen zich dan af voor de hoeveelste keer het eigenlijk wel is dat ze hun reclamecampagne gaan opstarten.


“We doen dit al zo lang dat we gewoon de tel kwijt raken”, zegt Bianca. Het gekke is dat we nog steeds met ontzettend veel plezier les geven. Dit kan je alleen zo lang volhouden als je echt passie en veel liefde voor het dansen hebt, want voor de verdiensten is het tegenwoordig bijna niet meer te doen. De jeugd hoeft tegenwoordig natuurlijk niet meer op dansles omdat het bij de opvoeding hoort. Men gaat alleen maar op les als ze het leuk vinden om te leren dansen. Dit is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom Dansschool Corma nog de enige dansschool is die nog een eigen pand beheert. Het voordeel hiervan is dat we natuurlijk al onze feestavonden, kerst- en nieuwjaarsbals kunnen houden wanneer we willen. En de zaal zelf in een gezellige sfeer kunnen brengen zoals wij dat zelf mooi vinden. Om het aantrekkelijk te maken voor de mensen om naar de dansschool te komen proberen we ook altijd bij te blijven en laten we ons inspireren door nieuwe muziekstromingen die natuurlijk weer te maken hebben met vernieuwende dansinvloeden."

House of Dance

De dansen zoals Hiphop, Dancehall, Modern, Kidsdance en andere intensieve dansen heeft dochter Whitney in haar eigen 'House Of Dance' op zich genomen en daar hebben Cor en Bianca verder geen omkijken meer naar. “Dat laten we wel aan de jonkies over", zegt Cor lachend. Voor de jeugd is het ook veel leuker om les te krijgen van iemand die nog jong en dynamisch is. Maar zij zouden Cor en Bianca niet zijn, als zij zelf niet open zouden staan om nieuwe dingen aan te blijven pakken. Nieuw dit jaar is de cursus 'American Smooth': een lossere vorm van Ballroom, en veel meer van deze tijd. "De basis blijft hetzelfde maar daarbij hoef je niet constant in danshouding te blijven staan. Het is vrijer en ook zogezegd cooler om te doen. Dit is tevens een hele goede cursus voor eventueel een openingsdans van huwelijksfeesten. Heel veel bruidsparen willen tegenwoordig hun feest niet alleen openen met een Quickstep. Zij kunnen dan exclusief, een speciale choreografie aangeleerd krijgen voor de openingsdans op muziek die voor hen van waardevolle betekenis is. Tijdens aparte lessen (Weddingdance) wordt de choreografie dan helemaal speciaal op het lijf geschreven van het bruidspaar. Dit is ook één van de redenen waardoor we al zo lang lesgeven. Allereerst blijven we zelf dan 'dansend door het leven gaan'. En vervolgens genieten we ervan als we zien dat de mensen zoveel plezier en blijdschap beleven tijdens het dansen. Dat geeft dan ontzettend veel voldoening in je werk. 8 september is er om 20.00 uur een open dans- en informatie avond voor iedereen vrij toegankelijk. Vanaf 16 september gaan alle lessen weer beginnen. We hebben er weer zin in", besluiten Cor en Bianca.
Op de website http://www.dansschool-corma.nl/ is verder alle informatie te vinden. Of gewoon even bellen naar 0223 630303 of 0651987804.

Artikel geplaatst op zaterdag 08 september 2018 - 14:54