Rodi

Activiteiten rond dierendag

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Tuincentrum Den Helder heeft ook dit jaar weer leuke activiteiten rond dierendag aan Texelstroomlaan 1 in Den Helder. Zondag 30 september is Digitaalfoto.com aanwezig, specialist op het gebied van dieren- en kinderfotografie. In samenwerking met Tuincentrum Den Helder kan men tussen 11.00 en 16.30 uur een gratis foto laten maken door deze professionele dierenfotograaf.


Dat kan een foto zijn van alleen het huisdier, maar mag ook een foto van het baasje of de kinderen samen met het huisdier zijn. De foto’s die door Digitaalfoto.com worden gemaakt kan men direct meenemen. Van plan om naast de gratis foto ook nog een vergroting te laten maken? Deze kan direct worden afgedrukt tegen een aantrekkelijke prijs. Tevens is de trimster Robbin van der Plas van Trimsalon Den Helder aanwezig om te zorgen dat het huisdier op zijn allerbest op de foto komt. Ook kan men bij haar terecht met alle vragen over de vachtverzorging van een huisdier.
Donderdag 4 oktober, tijdens dierendag, organiseert Trimsalon Den Helder een hondenwasdag. Voor 10,- euro kan men de hond heerlijk laten verwennen en krijgen ze ook een gratis vlooienpipet. Bel voor het maken van een afspraak naar 0223-618858. De hele dag is er dan op het hele dierenassortiment een korting van 20 procent om het huisdier eens extra te verwennen met dierendag. Met uitzondering van de vele aanbiedingen.
De korting is geldig op dierendag en het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Tuincentrum Den Helder houdt dan in samenwerking met Vogel vereniging Kanaria en Rodent club Rattonia een grote dierententoonstelling met keuringen. Zaterdag 6 oktober is er een open keuring door officiële vogelkeurmeesters van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom met eigen vogels. Maar gewoon langs omen om vragen te stellen of om alle dieren te bewonderen is natuurlijk ook mogelijk. Kijk voor extra informatie over de vogelshow en keuring op www.kanaria-denhelder.nl.
Zondag 7 oktober zijn de kleine knagers aan de beurt. Kom langs met een huisdier en laat deze bewonderen door de keurmeester. Voor iedere deelnemer is een keuringsrapport en er zijn leuke prijzen te winnen. Van te voren even inschrijven is wenselijk. Dit kan via e-mailadres: rcr@gmail.com. Voor de knaagdieren is er een snacktafel met lekkere hapjes van Esve. Ook kan men daar met vragen terecht over de verzorging en voeding voor een huisdier. Vragen over cavia’s kan men stellen aan Caviafokker Linda van Caviastal Jolie. Daar kan men tevens diverse soorten cavia’s bewonderen en eventueel kopen.

Artikel geplaatst op vrijdag 28 september 2018 - 10:25