Rodi

Donkere dagen-actie bij Van Dijk Opticiens

JULIANADORP - Haal tijdens de donkere dagen-actie bij Van Dijk Opticiens een complete leesbril of computerbril voor een leuke prijs én BlueFilter, voor dat beetje extra comfort in een digitale wereld.


Met het toenemende gebruik van beeldschermen, zoals smartphones, tablets, laptops en HD-televisies is er een nieuw fenomeen om rekening mee te houden. Beeldschermen verspreiden kunstlicht dat in sterkte feller is dan daglicht. Een onderdeel van dit kunstlicht is blauw licht.
Blauw licht is weliswaar een natuurlijk verschijnsel, maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste of branderige ogen, vermoeidheid en zelfs tot moeite met in slaap vallen. Onderzoek toont aan dat 83 procent van de brildragers hierdoor last heeft van zogenaamde digitale oogstress bij gebruik van beeldschermen.
Het BlueFilter is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Bijkomende voordelen zijn een vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar wordt het kijken comfortabeler en krijgen kleuren een natuurlijker karakter.
Het BlueFilter kan op alle typen glazen worden gemaakt. Dus of men nu enkelvoudige glazen, computerglazen of multifocale glazen nodig heeft, de glazen met deze innovatieve coating zijn verkrijgbaar bij Van Dijk Optiek in Julianadorp en Hippolytushoef. Kijk ook eens op: www.vandijkoptiekhippolytushoef.nl / www.vandijkoptiekjulianadorp.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 30 november 2018 - 14:25