Rodi

Al eens nagedacht over de uitvaart?

JULIANADORP - Nadenken over de dood is niet iets wat de meeste mensen graag doen. Toch kan het rust geven als men een eerste stap zet naar een eigen eindregie en dat men kan sterven zoals men leeft. Om mensen een gevoel en een beeld te geven bij de mogelijkheden rondom een uitvaart en op een ongedwongen manier kennis te maken met de uitvaartwereld wordt zaterdag 1 december van 11.00 tot 16.00 uur een open dag georganiseerd in Afscheidshuis de Vlindertuin in Julianadorp.


In het Afscheidshuis staan medewerkers klaar om vragen te beantwoorden over: cremeren, begraven, persoonlijke multiculturele uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, de 24-uursappartementen, voorzorg en nabestaandenzorg, mogelijkheden voor een buitendienst, verzekeringen en andere onderwerpen. Geïnteresseerden kunnen een presentatie over thanatopraxie bijwonen. Deze vorm van lichte balseming zorgt ervoor dat de overledene een aantal dagen zijn/haar natuurlijke uitstraling behoudt. In alle rust met een kopje koffie/thee en wat lekkers.
Zo willen ze mensen bij de Vlindertuin de gelegenheid geven het Afscheidshuis rustig te bekijken, zonder verdrietig te zijn en proberen zij de angst voor de dood te verminderen en bespreekbaar te maken. Want veel is mogelijk en alles is bespreekbaar.
Afscheidshuis de Vlindertuin is te vinden aan Parkstraat 1-1a in Julianadorp. Dag en nacht bereikbaar op tel. 0223-861078. Zie voor meer informatie: www.afscheidshuisdevlindertuin.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 23 november 2018 - 15:57