Rodi

‘We kunnen heel erg ons eigen ding doen’
Tuincentrum Den Helder klaar voor de kerst!

John en Andrea hebben - samen met hun trouwe team - hun tuincentrum weer omgetoverd tot een sfeervolle beleving voor jong en oud. (Foto's Vincent de Vries/RM)

DEN HELDER - Met de gezellige klanken van ‘Jingle Bells’ op de achtergrond is het deze maand een feestje om een rondje te doen in Tuincentrum Den Helder. Niet voor niets is december de feestmaand bij uitstek met Sinterklaas weer in het land én de voorbereidingen voor Kerstmis in volle gang. Tuincentrum Den Helder is er klaar voor en hóe. Opnieuw genomineerd in de landelijke verkiezing als beste kerstshow 2018 in de eigen categorie, is een bezoek aan John en Andrea en hun toegewijde team een absolute must. Mét en zonder kindertjes!


Neem alleen al de gezellige tent op de buitenafdeling waar de warme chocomel staat te pruttelen en door de enthousiaste medewerkers van Tuincentrum Den Helder aan een ieder wordt uitgereikt. Ook worden daar de gekochte kerstbomen ingepakt en kan de klant via een easy-fix systeem zijn kerstboom op een kerstboomvoet laten bevestigen. De kerstboom staat dan altijd recht. Over kerstbomen gesproken; die zijn er in overvloed, zegt Andrea. “We hebben dit jaar een heel grote collectie kerstbomen in huis en ze zijn práchtig. Tot wel zeven meter hoog welke door onze hoveniersdienst desgewenst worden geplaatst bij de klant. Ook bezorgen we in Den Helder en Julianadorp de kerstbomen eventueel gratis thuis.”

Thema’s
De collectie kunstkerstbomen mag er volgens Andrea ook zijn. “Deze hebben we in vele soorten en maten in huis, net zoals de kerstversiering die we in een aantal thema’s aanbieden. Allereerst is daar het traditionele thema rood. Dit jaar met een knipoog. Denk aan grappige, gekke fun-dingetjes die bij kinderen zeker in de smaak vallen. Ook is er een industrieel thema, met zowel botanische als metallic tinten. Het leuke hiervan is dat men spulletjes van thuis middels dit thema heel goed kan opleuken. Andersom doen de aangeschafte artikelen in dit thema het na de kerst ook goed in huis. De tegenhanger is het thema poederkleuren. Van poederroze tot - grijs, alles in wat zachtere romantische tinten. Tot slot presenteren we het thema groen en bruin. Oftewel: alles in warme aardetinten met okergele accenten, zoals je deze ook in de kleding en het interieur terugziet.”
Onafhankelijk
De klus om het tuincentrum om te toveren tot de sfeervolle kerstshow die de klant er vanaf dit weekend aantreft, zit er weer op. “Met man en macht hebben we weer keihard gewerkt om het - veelal zelf vervaardigde - interieur de transformeren in Kerstmis 2018. Andrea lacht als ze zegt: “In januari vertrekken we alweer naar de grootste beurs ter wereld in Frankfurt voor de kerst van 2019. Hartstikke leuk hoor, om dan al weer kennis te maken met de trends van het aankomende jaar. En wat daarbij heel fijn is, is het feit dat wij een onafhankelijk tuincentrum zijn. We kunnen dus heel erg ons eigen ding doen en dat is net even anders.”
Vuurwerk
Vanaf heden kan de klant bij Tuincentrum Den Helder niet alleen terecht bij de oliebollenkraam, maar ook voor vuurwerk dat op voorhand te bestellen is. “De vuurwerkdummy’s staan klaar, zodat men een keuze kan maken en het op de afgesproken tijd kan komen ophalen”, besluit Andrea die nog even laat weten wat dé trend van dit jaar is. “De kerstbomen mogen qua verlichting over the top. Dus uiteraard wel met accessoires, zij het gedoceerd. De lichtjes moeten eruit knallen!”
Tuincentrum Den Helder aan de Texelstroomlaan 1 in Den Helder is zeven dagen per week geopend. Zie ook www.tuincentrumdenhelder.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 27 november 2018 - 12:16

Foto's