Rodi

'Lekker(s) geven in december' bij Bakkerij Dunselman
Extra product voor iemand die het minder heeft

Gastvrouw Karin van Bakkerij Dunselman in winkelcentrum SchootenPlaza met de donatiemand voor het Leger des Heils. (Foto: Vincent de Vries / RM)

DEN HELDER - "Onze klanten mogen de gehele maand december lekkernijen doneren voor het Leger des Heils. Vervolgens worden de producten bij mensen in Den Helder gebracht die ook wel eens willen genieten maar zich dat niet kunnen veroorloven", zegt Peter Dunselman van Bakkerij Dunselman. "Onze missie is tenslotte dat we elke dag mensen willen laten genieten van wat lekkers. Dat wordt dankzij deze actie 'Lekker(s) geven in december' voor veel meer mensen mogelijk."


In elke vestiging van Bakkerij Dunsekman is deze maand een donatiemand te vinden, waarin mensen een amandelstaaf of bijvoorbeeld koekjes mogen plaatsen. "Een halfje brood mag natuurlijk ook, maar ik denk dat velen een traktatie doen vanwege de feestdagen. Per vestiging doneren wij als bakkerij tien producten, waardoor we sowieso honderd mensen blij kunnen maken met wat lekkers voor de feestdagen. Het Leger des Heils haalt de manden op en zorgt er voor dat het vervolgens bij de mensen terecht komt die een lekker extraatje kunnen gebruiken."
De speciale actie komt voort uit de wens die bij het Helders familiebedrijf leefde om iets te doen voor de minderbedeelde medemens. "Aanvankelijk wilden we de producten op laten halen bij onze winkels, maar bij nader inzien kwamen we tot het inzicht dat dat wellicht niet de goede insteek is. Mensen schamen zich wellicht en daarnaast hebben wij geen overzicht van het aantal mensen dat een extraatje goed kan gebruiken. Bij het Leger des Heils hebben ze die kennis wel en zodoende is deze samenwerking tot stand gekomen", legt Dunselman uit. "In het kader van de kerstgedachte is dit een mooie actie waar wij volledig achter staan en hopelijk kunnen er uiteindelijk duizend producten uitgedeeld worden."
Bakkerij Dunselman is te vinden aan Baljuwstraat 17a in winkelcentrum SchootenPlaza en heeft daarnaast nog diverse andere vestigingen in Den Helder. Zie voor meer informatie: www.bakkerijdunselman.nl

Artikel geplaatst op donderdag 06 december 2018 - 14:22