Rodi

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Wat betekent Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie? Men heeft geen verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk kan men altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar in principe hoeft dat niet. Dat heeft voordelen. Zo komt de hulpvrager ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat menn weer ‘direct’ kan beginnen met werken aan het herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van de zorg.


De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij men aangeeft dat men dat niet wenst. Als men besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat eerst wordt vastgesteld of men bij de fysiotherapeut aan het juiste adres is. Zo niet, dan wordt men verwezen naar de huisarts.
Tevens is het zo dat men een vrije keuze heeft voor een fysiotherapeut, óók na een ziekenhuisbezoek. Men verdient immers de beste zorg zo dicht mogelijk bij huis. Kijk voor meer informatie over de praktijk eens op www.fysiotherapiepraktijkcg.nl
De medewerkers van Fysiotherapiepraktijk GG volgen continu scholingen en voldoen aan de kwaliteitseisen van het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Zij houden zich goed op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten en zijn aangesloten bij diverse netwerken.
Fysiotherapiepraktijk CG is gespecialiseerd in: Oncologiefysiotherapie (Master Oncologic Physical Therapy), Master Musculoskeletale Revalidatie i.o. Verbijzonderingen en nascholingen: Oedeemfysiotherapie, Onconetscholing, Scar Management, Dry Needling, Orthopedische Geneeskunde, Scholingen Netwerk Orthopedie, Medical Taping Concept, Beweegprogramma COPD, Beweegprogramma DM II, Sportfysiotherapie, FysioSport Consultancy.

Artikel geplaatst op vrijdag 08 februari 2019 - 15:55