Rodi

Galerie 28 viert tienjarig jubileum met grote expositie

(Afbeelding: Klaas Meester)

SCHAGEN - "Tien jaar geleden besloten wij een galerie in Schagen te starten", vertelt Irene van der Veur over de start van Galerie 28 aan Nes 28. "Gebleken is dat er behoefte was en is aan een plek in Schagen waar men terecht kan voor hedendaagse kunst."


"In de eeuwenoude stolpboerderij aan de rand van Schagen hebben we een expositieruimte gemaakt. De beide ateliers en de expositieruimte worden regelmatig omgebouwd om alle werken te plaatsen. Door het jaar heen is een diversiteit aan hedendaagse kunst en kunstenaars te zien. Bij goed weer stellen we ook de tuin open om tuinbeelden te plaatsen en kunnen de bezoekers naast de kunst genieten van de mooie tuin met de doorloopjes en doorkijkjes. Overal komen bezoekers en exposanten vandaan, zowel uit binnen- als buitenland. In de afgelopen tien jaar was er een keur aan kunst en kunstenaars in onze galerie. Naast de vele exposities worden in het ateliergedeelte ook workshops gegeven in beeldhouwen en/of schilderen. Ook bestaat de mogelijkheid om individueel in het atelier aan het werk te gaan waarbij men persoonlijke begeleiding krijgt. Men kan altijd na een telefoontje terecht in de expositieruimte. Ook groepjes zijn van harte welkom. Voor de expositie in het paasweekend hebben wij exposanten uit de afgelopen tien jaar gevraagd te exposeren en deze kunst wordt dit weekend voor aantrekkelijke prijzen verkocht. Bezoekers worden verwelkomt met een keur aan kunst een drankje en een leuke verrassing." Kijk voor meer informatie op www.galerie28.nl en Facebook.
De toegang tot Galerie 28 is gratis. "Wegens de afgesloten Nes dient men met de auto nog even via de Snevert te rijden. Voor voetgangers en fietsers kan men via de Nes en een kleine omleiding vlak vóór de provinciale weg van de tijdelijke oversteek met stoplichten gebruikmaken."

Artikel geplaatst op zondag 16 april 2017 - 07:00Reacties (0)


Reageer