Rodi

Van goudvis tot koi, van vijvertje tot zwemvijver
Koi & Vijvercentrum Dirkshorn: de vis- en vijverspecialist

Eigenaar Brian Bing bij de grote showvijver voor de showroom in Dirkshorn. (Foto: Vincent de Vries / RM)

DIRKSHORN - Bezoek Koi & Vijvercentrum Dirkshorn aan Woudmeerweg 22 en stap binnen in een tropische showroom met tientallen showvijvers en verschillende soorten bijzondere vissen waaronder koikarpers, goudvissen en steur. Koi & Vijvercentrum Dirkshorn is gespecialiseerd in de verkoop van alles op het gebied van vijvers, zoals vissen, waterplanten, filters, fonteinen en watervallen. "En natuurlijk in aanleg en onderhoud van vijvers en zwemvijvers", vertelt eigenaar Brian Bing.


"De koikarpers die wij verkopen importeren we uit Japan. We gaan elk jaar naar Japan om de vissen persoonlijk te selecteren", vervolgt Bing. "We zijn ooit begonnen met grotendeels de verkoop van koi en aanverwante artikelen, maar sinds een jaar of tien doen we ook veel in aanleg en onderhoud van zwemvijvers met een natuurlijke filter. Ook voor het renoveren, vergroten en onderhoud van bestaande vijvers kan iedereen bij ons terecht. Van een vijvertje van één bij één tot koi- en zwemvijvers. Eveneens plaatsen we regelmatig vijvers boven de grond met één of meerdere ramen. Zo kun je de vissen prachtig zien zwemmen terwijl je op je terras zit."

Gratis watertest

De showroom in Dirkshorn is tweeduizend vierkante meter en vorig jaar flink verbouwd. "De showvijvers draaien met diverse filters, zelfs tot en met de nieuwste volautomatische filtersystemen zodat bezoekers bij ons kunnen zien hoe de verschillende systemen werken." Uiteraard beschikt het Koi & Vijvercentrum over een grote waterplantenafdeling. "Door het tropische klimaat in onze showroom verkopen we grote en volgroeide waterplanten en voor een optimaal gereinigde vijver verkopen wij reinigingsupplementen van Aquapulse. Als je ons advies opvolgt krijg je 'helder water garantie'. Iedereen kan bij ons een gratis watertest laten doen en vervolgens krijg je de afgemeten supplementen dosering voor in de vijver op een uitdraai mee.
Het Koi & Vijvercentrum is van maart tot en met half september dagelijks geopend en iedere tweede zondag van de maand. In de winter zijn we op zaterdags geopend en op tel afspraak. "Wandel gerust eens binnen in onze tropische showroom, doe ideeën op en vraag om advies of een vrijblijvende offerte voor een mooie of glasheldere vijver van goudvis tot zwemvijver."
Koi & Vijvercentrum Dirkshorn - Woudmeerweg 22 - 1746 CD Dirkshorn - tel. 0224-552439 - www.koi-vijver.nl

Artikel geplaatst op zondag 16 april 2017 - 07:00

Foto's
Reacties (0)


Reageer