Rodi

Bakkerij Van den Berg wordt Bakkerij Slijkerman

Bakkerij Van den Berg overgenomen door Bakkerij Slijkerman. (Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN - Warmenhuizen krijgt een andere bakker. Met ingang van 15 juli sluit namelijk Bakkerij Van den Berg de deuren, en drie dagen later worden die door Bakkerij Slijkerman geopend.


Dat is even wennen. Want Bakkerij Van den Berg is een begrip in Warmenhuizen. Al vele tientallen jaren is de warme bakker gevestigd in het knusse hart van het dorp. Gestart door vader Van den Berg, die de bakkerij later overdeed aan zijn zoon Henk. Maar die is inmiddels ook 62 jaar en vindt het eigenlijk wel mooi geweest.
Een gesprek met Gertjan Slijkerman kwam daarom op een goede tijd. Slijkerman, met al vijf winkels in de kop van Noord-Holland, wilde graag een zaak openen in Warmenhuizen. ,,Dan kun je er een bakkerij naast zetten en flink gaan concurreren met elkaar, maar ik vond het beter naar Henk van den Berg te stappen met een mooi voorstel’’, vertelt Gertjan Slijkerman.
Dat voorstel viel in goede aarde. ,,Het komt erop neer dat mijn vrouw Bep en ik kunnen stoppen met de bakkerij. We gaan met pensioen, zogezegd’’, vertelt Henk van den Berg. ,,Slijkerman neemt de bakkerij over, inclusief het personeel. Dat was voor ons prima. Ik kwakkelde al met mijn gezondheid. Het is goed zo.’’
Maar tot 15 juli blijft Van den Berg onverminderd aan het werk om de winkel in het dorp te voorzien van heerlijk brood. Als de deur dicht gaat, wordt er een weekend hard gewerkt. ,,En dan vanaf 18 juli openen wij de deuren weer van de winkel, die dan wel is aangepast aan de huisstijl van Bakkerij Slijkerman. Eigen logo, eigen look. Grootste verandering wordt dat het dan een zelfbedieningswinkel is’’, stelt Slijkerman.
Dat onderkomen is echter een tijdelijke oplossing. Inmiddels wordt namelijk hard gewerkt aan een geheel nieuw pand, op Dorpsstraat 191. ,,Daar hopen we met Bakkerij Slijkerman medio november onze klanten te kunnen ontvangen in onze nieuwe winkel.’’

Artikel geplaatst op zondag 23 juli 2017 - 07:00