Rodi

Infraroodverwarming
Energiezuinig verwarmen

(Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - De leef- of werkomgeving snel op temperatuur, een behaaglijke warmte, waar ook in huis, een energieverbruik dat tot dertig procent lager is dan traditionele verwarmingssystemen. Daarvoor staat infraroodverwarming. Of men nu de woonkamer, slaapkamer, badkamer of zelfs de garage wilt verwarmen, er is altijd een infrarood toepassing die maximaal is te integreren.


Infraroodverwarming is goed vergelijkbaar met zonnewarmte. Het zijn elektromagnetische golven die hun energie afgeven aan alle objecten op hun pad, waardoor deze de objecten op natuurlijke wijze opwarmen. Infraroodverwarming werkt op dezelfde manier, ze stralen energie uit. Die energie zal alles verwarmen in de ruimte waar ze geïnstalleerd zijn. Muren, vloer, plafond, meubelen, maar ook mensen die aanwezig zijn in de ruimte waar de panelen zijn geïnstalleerd zullen verwarmd worden, men voelt dus rechtstreekse verwarming. Door de verwarming van alle objecten wordt ook de lucht in de ruimte verwarmt, wat resulteert in een aangename warmte in de ruimte.

Waarom kiezen voor infraroodverwarming

Infraroodverwarming kan tot wel dertig procent energiekosten besparen. Infraroodverwarming is goedkoop in aanschaf en vraagt weinig onderhoud. Infraroodverwarming is eenvoudig te installeren. Geen aanleg van gas en cv leidingen nodig, een stopcontact is genoeg. Snelle opwarming, direct aan - direct uit en per ruimte te regelen.
Het benodigde wattage voor het verwarmen met infrarood is afhankelijk van de te verwarmen ruimte en temperatuurwens. Uitgaande van een goede isolatie en een hoogte van drie meter wordt onderstaande vuistregel gehanteerd.
50 watt per vierkante meter voor temperaturen tot 18 graden
65 watt per vierkante meter voor temperaturen tot 22 graden
85 watt per vierkante meter voor temperaturen tot 25 graden
De panelen zijn te koppelen aan een losse plug-in thermostaat met weekprogramma of in een groep te bedienen door middel van een draadloze thermostaat en ontvangers.
Warmteshop, Fazantstraat 17, 1771 CP Wieringerwerf
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Artikel geplaatst op woensdag 11 oktober 2017 - 11:03