Rodi

Twintigste editie van het Beukers Bike Weekend
Nieuwste snufjes op fietsgebied

Nieuwste snufjes op fietsgebied tijdens Beukers Bike Weekend. (Foto: aangeleverd)

PETTEN - Beukers Bike Centre uit Petten organiseert zaterdag 18 en zondag 19 november voor de 20e keer een race- en mountainbikeshow. Zowel zaterdag als zondag worden door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond.


Fietsmerken zoals Cannondale, Storm (o.a. strandbikes), Bianchi, American Eagle, Colnago, Giant, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2018 modellen, maar ook bekende merken als Mavic en 9thWave (wielen), Shimano (de nieuwste onderdelen), GripGrab (o.a. hand- en overschoenen), Mio (fietsnavigatie) en Wahoo (trainers) zijn aanwezig op deze, voor de Kop van Noord Holland, unieke show voor de sportieve fietser.
Tijdens deze show kunnen bezoekers ook kennismaken met de Olympische mountainbike American Eagle en met 'Zwiften'. Wordt dit een nieuw werkwoord? In de huiskamer een klim op fietsen tot 20%, of online tegen elkaar fietsen met tegenstanders vanuit de hele wereld? Het kan allemaal met bijvoorbeeld het online programma Zwift! Ook kan men een 'aerotest' laten uitvoeren door middel van het Bioracer Aero systeem. Daarmee wordt real time informatie verkregen over het frontaal oppervlak en geproduceerde vermogen tijdens positiewijzigingen op de fiets.

Strandcriterium

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, een strandcriterium georganiseerd dat tevens meetelt voor het Noord Hollandse RaboTop klassement. Uitermate geschikt voor diegenen die het 'wedstrijdgevoel' eens willen meemaken tegen een laag inschrijfgeld. Ook voor de jeugd tot en met 14 jaar is (o.l.v. WV West-Frisia), op het terrein van de Watersnip een mooi parkoers uitgezet. Vanaf 09.45 uur wordt gestart met de jeugd, het strandcriterium gaat om 12.00 uur van start. Spektakel verzekerd!
Koopjeshoek

Regelmatige bezoekers weten het; tijdens het Bike Weekend zijn er zeer scherpe aanbiedingen. Topkwaliteit helmen, schoenen, kleding, banden en nog veel meer wordt aangeboden tegen opruimingsprijzen.
Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Beukers Bike Weekend op zaterdag 18 of zondag 19 november. Beide dagen geopend van 10.00 uur 17.00 uur. Toegang gratis. De locatie is recreatiepark de Watersnip, net buiten Petten, bij de rotonde. Kijk ook op www.beukersbikecentre.nl/beukersbikeweekend voor de laatste info.

Artikel geplaatst op maandag 06 november 2017 - 16:10