Rodi

CDA Schagen laat inwoners meebeslissen over verkiezingsprogramma

Lijsttrekker Jelle Beemsterboer. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Het CDA stuurt alle inwoners in de gemeente een uitnodiging om mee te praten over het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Er worden drie bijeenkomsten georganiseerd. De avonden worden CDA100-bijeenkomsten genoemd, waarbij gerekend wordt op 100 aanwezigen per avond.


De avonden zijn erop gericht om met elkaar te praten over de ideeën, wensen of problemen van de inwoners om vervolgens tot concrete oplossingen te komen. Deze voorstellen worden voorgedragen om opgenomen te worden in het verkiezingsprogramma. De CDA-leden beslissen in de leden-vergadering uiteindelijk of de voorstellen in het verkiezingsprogramma terecht komen. Lijsttrekker Jelle Beemsterboer: "Door ons open te stellen voor input van de inwoners spelen we erop in dat de beste ideeën uit de samenleving zelf komen. Omdat het CDA de grootste partij in Schagen is, hebben de aanwezigen een grote kans dat de ideeën ook echt tot uitvoer worden gebracht. Ik ben benieuwd naar de reacties!"
De eerste CDA100-bijeenkomst wordt 15 november gehouden in De Ondernemerscentrale te Tuitjenhorn. 21 november vindt de tweede bijeenkomst plaats in de Jonge Prins in ’t Zand. De laatste CDA100 avond is 28 november bij Wonders in Schagen.

Artikel geplaatst op dinsdag 07 november 2017 - 10:36