Rodi

Kerstshow Tuincentrum Hollander sfeervol en creatief
Proef de kerstsfeer met voor elk wat wils!

Proef de kerstsfeer met voor elk wat wils bij Tuincentrum Hollander. (Foto's Vincent de Vries/RM)

BREEZAND - 'It's the most wonderful time of the year...'. Zanger Andy Williams schrijft met deze song geschiedenis, maar bij Tuincentrum Hollander is het actueler dan ooit. Vanaf heden waant de klant zich in dit Breezandse tuincentrum compleet in kerstsferen tijdens een groots opgezette kerstshow, waar het complete team hard aan heeft gewerkt.

Direct bij aankomst worden de bezoekers begroet door een ruime keuze aan verse kerstbomen die overdekt staan opgesteld. Bij het binnentreden van het tuincentrum krijgen de bezoekers al een voorproefje van de kerstshow waar een aantal medewerksters eigenlijk het hele jaar rond mee bezig is. "Direct na de kerst bezoeken we de nodige beurzen om de nieuwste trends mee te krijgen. Zo zien we dit jaar naast de traditionele kerstsfeer ook het thema industrieel terug en zorgen onze woonartikelen daarnaast voor het totale plaatje." Na de entree compleet met ijsberen, hertjes en een grote keuze uit kunstkerstbomen al dan niet met verlichting, voert de route langs de winter-bbq's en buitenhaardjes door de dierenafdeling waar extra vogelvoeders zijn ingekocht voor de winter.

Compleet plaatje

Via de onontbeerlijke (geur)kaarsen en de zijdeafdeling ontwaart de klant een herfstig tafereel dat subtiel overgaat in winterse sferen. "We hebben er goed over nagedacht om de thema's zoveel mogelijk in elkaar te laten overlopen", zegt een van de creatieve dames. Naast het Scandinavische gedeelte met de traditionele rood-witkleurstelling, zijn de kerststallen in alle soorten en maten te vinden. Een levensgrote kerstboom - zoals er daarvan meer te zien zijn in het tuincentrum - maakt het plaatje compleet. De huisjes met bewegende poppetjes voeren de klant naar het botanische gedeelte. In dit thema is het nodige aan riet en hout afgewisseld met veel groen. De kerstsfeer is er subtiel doorheen geweven. Dan volgt de industriële afdeling, waar zelfs de kerstballen een stoere uitstraling hebben met leertjes en touwtjes. In al het materiaal komt het robuuste karakter terug waarbij de afdeling is opgeleukt met industriële verlichting. Als tegenhanger vormen de kussens en woonplaids voor het warme gevoel. Hier en daar zijn leuke kersthoekjes gecreëerd om even lekker te zitten of een sfeerfoto te maken. Via het thema Winters Sky met blauwe, grijze en lichtgroene ballen, loopt men langs een gesorteerde afdelingen met alle ballen en pieken bij elkaar. Dan is het de beurt aan de romantiek met parels, kettingen en witte vleugels, voordat de gekleurde kerstboom en de babyballen-kerstboom wordt gepasseerd. Het voor de gelegenheid gesitueerde grand-café is in traditionele kerstsferen gehuld waarin alles tot in de puntjes door de mannen van tuincentrum Hollander is uitgelicht.

Genieten

Het is teveel om op te noemen, want uiteraard komt ook de doe-het-zelver aan zijn of haar trekken met alles wat benodigd is om zelfvervaardigde kerststukken te maken. Via de verlichtingshoek met binnen-, batterij-, buiten- en projectverlichting is daar uiteindelijk de kamerplantenafdeling waar de kerststerren uiteraard niet ontbreken.
De verwarmde binnenkas tenslotte, biedt eenieder de gelegenheid om nog even na te genieten onder het genot van een kop koffie of thee. Kortom, Tuincentrum Hollander is meer dan ooit een bezoekje waard.
www.tuincentrumhollander.nl

Artikel geplaatst op maandag 27 november 2017 - 15:21