Rodi

Dagje uit in de Kop

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Trek erop uit in februari en maart. Ontdek de prachtige natuur van de Kop van Noord-Holland tijdens een excursie en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de duinen, bossen en polders. Of proef al voorzichtig van het voorjaar en ontdek wat er allemaal groeit en bloeit in de Kop.


Winterzondagen bij de Nollen

Kunst- en natuurproject De Nollen is dit jaar ook in het winterseizoen te bezoeken. Tot en met maart elke zondag geopend en eenmaal per maand is er een speciale activiteit. Tijdens de donkere maanden ervaart men een wandeling over het project op een bijzondere manier en zijn sommige beelden aangelicht.
De natuur in

Er zijn talloze excursies om kennis te maken met de natuur in de Kop. Ga bijvoorbeeld mee op een tocht door duinen, polder en stad rondom Den Helder op 15 februari. Of spot de spectaculaire groepen vogels op het Balgzand op 24 februari. Benieuwd hoe de dieren in de Noordduinen bij Groote Keeten zich opmaken voor de nacht? Beleef het mee op 17 februari.
Op naar het voorjaar in de Kop

Zo langzaamaan gaat het richting het voorjaar. Bij Lentetuin Breezand kan men van 1 tot en met 5 maart genieten van kleurrijke voorjaarsbloeiers. Ook is er een uitgebreide voorjaarsbeurs met alles voor huis en tuin. Zet alvast de Paasveetentoonstelling in Schagen in de agenda. Op 21 maart is er een extra feestelijke editie, omdat de vereniging 125 jaar bestaat.
Kijk voor nog meer tips voor een dagje uit in de Kop van Noord-Holland op dagjeuitindekop.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 30 januari 2018 - 11:56