Rodi

Lente in Vlindertuin Vlindorado

Het is lente in Vlindertuin Vlindorado. (Foto: aangeleverd)

WAARLAND - Ook alweer zo’n zin in het voorjaar? Alles weer fleurig bloeiend en een aangename temperatuur? Bij Vlindertuin Vlindorado is dat nu al het geval. Kom genieten in één van de grootste vlindertuinen van Europa en geniet van de juweeltjes die om de bezoeker heen vliegen.


De vlinders, vogels en exotische bloemen en planten geven bezoekers een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten op zoek naar nectar en fruit. Ook de grote inloop volière met (sub)tropische vogels is een lust voor het oog.

Leerzaam uitje

In de tuin staan educatieve bordjes met veel informatie over de vlinders en vogels en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen zelf kunnen ontdekken hoe de vlinders en vogels leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan de vlinder- en vogeltuin niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring. Wie geluk heeft kan zelfs een vlinder geboren zien worden in de 'poppenkast'.
Groepsarrangementen

Voor groepen zijn er speciale arrangementen samengesteld waarbij de vlinder- en vogeltuin gecombineerd kunnen worden met een workshop, lunch of een rondleiding door de in hetzelfde pand gelegen anthuriumkwekerij van Dekker Anthuriums en de enige Papayakwekerij van Nederland.
Vlindertuin Vlindorado is maandag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur aan Smeetsweg 12 in Waarland. Zie ook www.vlindorado.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 16 februari 2018 - 15:38