Rodi

Cursus ‘Leren mediteren'

SCHAGEN - Als vervolg op zijn lezing over ‘de kracht van mediteren’, geeft Boeddhistisch monnik Leen van der Meij nu leiding aan een cursus ‘Leren Mediteren’. Het woord Mediteren betekent letterlijk: veranderen, omvormen. Het is dus een methode, waarmee cursisten kunnen veranderen wat innerlijk onbevredigend, pijnlijk of moeizaam is.


Mediteren lost de problemen niet (altijd) op, maar helpt om in moeilijke tijden de innerlijke harmonie, rust en evenwicht te bewaren. Voordeel daarvan is, dat zich positievere houdingen en perspectieven aandienen. Deze filosofie vormt de basis van de cursus. Meditatie ervaring is niet noodzakelijk. Er worden verschillende basis meditatie technieken beoefend, evenals visualisatie- en concentratietechnieken. Voor mediteren hoeft men geen boeddhist te zijn of te worden. De cursus is wel gebaseerd op de eeuwenlange meditatie ervaring van het Tibetaans Boeddhisme.
Cursusdata: vrijdagmiddag 20 april, vrijdagmiddagen 4, 11, 18 en 25 mei. Elke keer van 13.30 tot 15.30 uur in Zen Schagen aan Kaagweg 2A in Schagen. Bijdrage € 125,- . Inclusief thee en reader. Aanmelden en contact: Leen van der Meij, windhorse37@gmail.com of tel. 06-48676183.

Artikel geplaatst op zondag 08 april 2018 - 10:12