Rodi

Luchtweg- of huidproblemen?
Probeer eens Halotherapie

Halotherapie is een medicijnvrije en natuurlijke behandelwijze die zijn oorsprong vindt in Oost-Europa. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Mensen met last van COPD/ longemfyseem, astma, hooikoorts, (chronische) bronchitis, bijholteontstekingen, CF, longfibrose, eczeem, psoriasis, acne, huidproblemen, allergieën of chronische verkoudheidsklachten, zijn Halomedics in Limmen of Hoorn aan het juiste adres.


Halotherapie is een medicijnvrije en natuurlijke behandelwijze die zijn oorsprong vindt in Oost-Europa. Het viel vroeger al op dat de arbeiders uit de zoutmijnen bijna nooit ziek waren. Uit onderzoek bleek dat het gezondheidseffect toe te schrijven is aan de zoutkristallen in de zoutmijnen die ervoor zorgen dat de lucht er uiterst puur is. Zo kwam het idee om het zoutklimaat van een zoutmijn na te bootsen en ontstond de Halotherapie in ’kunstmatige’ zoutgrotten/zoutkamers.

Gratis proefsessie

Tijdens de sessie, waarbij de cliënt makkelijk zittende kleding draagt, vertoeft hij of zij in een kamer (temperatuur tussen 19 en 22 graden) die helemaal is opgebouwd uit zout. In de kamer is een Halogenerator aanwezig die medicinaal zout vermaalt in hele fijne deeltjes. Het zout komt op de huid en wordt geïnhaleerd waardoor het diep in de luchtwegen terecht komt. Het zout heeft een ontstekingsremmende werking en is bacterie- en schimmeldodend. Mensen met huidproblemen krijgen een betere doorbloeding van de huid, jeuk verdwijnt of wordt minder. Mensen met luchtwegproblemen krijgen schonere luchtwegen, slijm lost op of kan beter worden opgehoest. De longen krijgen meer weerstand, men krijgt vaak meer energie en herstelperioden na een inspanning zijn korter. De therapie is ook uitstekend geschikt voor kinderen (vanaf zes maanden). Maak kennis en neem contact op voor een gratis proefsessie in een van de zoutkamers!
Vestigingen

Halomedics Limmen is gevestigd aan de Dusseldorperweg 119 in Limmen en Halomedics Hoorn bevindt zich in de Rotiusstraat 1. Halomedics Schagen is te vinden aan de Kaagweg 2A. Respectievelijk bereikbaar via de telefoonnummers: 06-10709751/072-8881406, 06-36283214 of 06-36283214. Website: www.halomedics.nl. E-mail: info@halomedics.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 11 april 2018 - 11:39