Rodi

Origineel Moederdagcadeau van Wereldwinkel Schagen

Kleurrijke uiltjes uit Bali. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De inkoopsters van de Wereldwinkel Schagen onder de toren op de Markt, zijn er weer in geslaagd fraaie cadeaus in te slaan voor Moederdag. Een mooi voorbeeld is de aalscholver van recycled metaal. Deze vogel is gemaakt door kunstenaars afkomstig uit Zimbabwe. De importeur streeft ernaar hen en andere handwerkslieden uit Zuidelijk Afrika bestaanszekerheid te bieden. Dit wordt onder meer mogelijk door vanuit Nederland te investeren in ateliers en werkplaatsen.


Moeders voor vrouwen. Dat zou men kunnen zeggen bij aankoop voor Moederdag van de mand gemaakt van zogenaamd Kaisa gras door vrouwen in noord Bangladesh, een bijzonder arme regio in dat land. Door deze hoogwaardige producten te maken voorzien zij in een inkomen voor zichzelf en hun gezin.
Decoratief is de houder voor waxinelichtjes. Deze heeft de vorm van een lotusbloem en is gemaakt van Capiz schelpen. Zo zorgen de producenten uit de Filipijnen ook hier voor werkgelegenheid en maken medische zorg en educatie mogelijk. Ook met de aanschaf van kleurrijke uilen gemaakt van hout en afkomstig uit Bali draagt men bij aan een goed inkomen voor de makers.
Uiteraard staan de schappen van de Wereldwinkel vol met ook andere even fraaie en originele cadeaus voor Moederdag. Kijk voor meer informatie op www.wereldwinkelschagen.nl

Artikel geplaatst op donderdag 03 mei 2018 - 11:07