Rodi

Met Specsavers Schagen sparen voor SASV

Specsavers Schagen spaart voor SASV. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN – Stichting Aangepaste Sport- en Vrijetijdsbesteding Schagen (SASV) mag zich alvast verheugen op extra financiële steun aan het einde van het jaar. Elk jaar zetten alle Specsavers winkels voor elke klant die een bril of hoortoestel koopt een vast bedrag opzij voor een lokaal maatschappelijk initiatief. SASV is door Specsavers Schagen zelf uitgekozen om in 2018 voor te sparen. De stichting verzorgt sport- en vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking.


‘‘Het is voor lokale maatschappelijke initiatieven niet altijd even gemakkelijk om aan financiële middelen te komen. We zijn dan ook erg blij dat we SASV dit jaar een steuntje in de rug kunnen geven’’, aldus Pauline Schenk, optiekpartner. ‘‘Voor ons team is het een extra stimulans om ons voor de volle honderd procent in te zetten zodat we veel geld bij elkaar kunnen sparen’’, zegt Joost Hulst, retailpartner Specsavers Schagen.
De sportactiviteiten die SASV verzorgt zijn zwemmen (inclusief opleiden voor zwemdiploma’s), paardrijden (dressuur) en judo. Daarnaast wordt er iedere vrijdagavond een soos georganiseerd voor moeilijk lerende mensen. Ook is er ieder jaar voor alle doelgroepen een speciaal carnaval, een avondje gratis naar de kermis, een speciaal Sinterklaasfeest en zijn ze betrokken bij de Cabriotour. De donatie zal ten goede komen aan de aangepaste personenbus met rolstoellift om deelnemers van en naar de activiteiten te vervoeren.
Stichting Specsavers Steunt keert ieder jaar een aanzienlijk bedrag uit aan goede doelen in de omgeving van haar 134 winkels. Zo geeft iedere winkel van Specsavers iets terug aan de lokale gemeenschap. Aan het einde van het spaarjaar schenkt de winkel het bijeengebrachte geldbedrag aan haar lokale goede doel. Lokale doelen kunnen zich in november via www.stichtingspecsaverssteunt aanmelden voor spaarjaar 2019. Zie voor meer informatie: www.stichtingspecsaverssteunt.nl

Artikel geplaatst op donderdag 10 mei 2018 - 08:33