Rodi

Aan de slag met jongeren

Coördinator vrijwilligers/regisseur participerende dagbesteding Marian: "De kookclub willen we graag weer opzetten. Met hulp van een vrijwilliger kan dat!" (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Jongeren kunnen samen leren, leven en werken in behandelvoorziening De Schar. Deze voorziening is onderdeel van Lijn5 en Prinsenstichting en het team werkt nauw samen met de school het Molenduin. De Schar is op zoek naar vrijwilligers. Coördinator vrijwilligers/regisseur participerende dagbesteding Marian Pelt vertelt wat je als vrijwilliger kunt betekenen voor de jongeren.


Marian: "Heb je affiniteit met jongeren, beschik je over de nodige humor en ben je relaxed? Dan kun je aan de slag op een woongroep of op dagbesteding. Zodra het om meerdere cliënten gaat, is ook ondersteuning vanuit de begeleiding aanwezig. En je hoort net als medewerkers gewoon bij het team."

Wat kun je doen

"Meehelpen bij verschillende activiteiten op dagbesteding, een kop koffie halen in de stad of naar de film gaan. Er is veel mogelijk. Ben je sportief? Dan zijn een ritje met de tandem, een uurtje sporten in de sporthal of een rondje hardlopen voorbeelden. Kook je graag? Dan kun je de kookclub nieuw leven inblazen."
Band opbouwen

"De eerste kennismaking met cliënten kan wel eens een beetje stroef zijn omdat zij je eerst beter willen leren kennen. Maar in de loop van de tijd gaan cliënten naar je vragen. Of een cliënt vraagt je: Hoe was jouw weekend? Dan ontstaat wederkerigheid in het contact. Heb je een klik met een cliënt dan kun je echt iets betekenen."
Wil je als vrijwilliger aan de slag? Bel naar Marian, telefoon 06-12963747 of e-mail naar: m.pelt@prinsenstichting.nl Coördinator vrijwilligers/regisseur participerende dagbesteding

Artikel geplaatst op maandag 04 juni 2018 - 14:18