Rodi

Hospice Schagen

Hospice Schagen is een 'bijna-thuis-huis'. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Een hospice is een huis waar professionals en vrijwilligers hulp en ondersteuning bieden aan onze medemens in de laatste levensfase, wanneer genezing niet meer mogelijk is. Eenieder heeft het recht om in een menswaardige en respectvolle omgeving afscheid te nemen van het leven.


Sterven in de thuissituatie is voor velen een wens. In sommige gevallen is dat echter niet mogelijk door de gezins- of woonomstandigheden, of omdat de mantelzorgers de nodige 24-uurszorg niet (meer) kunnen bieden. In dat geval verlenen de verpleegkundigen en vrijwilligers van Hospice Schagen op een persoonlijke wijze in een huiselijke omgeving 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg aan hun gasten, die niet meer lang te leven hebben. Hospice Schagen is er voor alle inwoners van gemeente Schagen en Hollands Kroon, maar is toegankelijk voor iedereen. Met vijf unieke appartementen biedt Hospice Schagen ruimte aan maximaal vijf gasten tegelijkertijd. Op www.hospiceschagen.nl is een korte impressie van de hospice, medewerkers en activiteiten te vinden.

Voor wie

Gezorgd wordt voor terminaal zieke mensen, met een levensverwachting van ongeveer drie maanden. Zij kunnen bij Hospice Schagen het ‘bijna thuisgevoel' vinden. Voor opname is een PTZ-verklaring van de behandelend arts of specialist nodig. PTZ staat voor Palliatieve Terminale Zorg.

Aanvragen

Iedere betrokkene kan het verblijf in Hospice Schagen aanvragen. Eén van onze coördinatoren maakt dan op zeer korte termijn een afspraak voor een intakegesprek thuis of in de Hospice .Voor meer informatie en vragen over ondersteuning in Hospice Schagen is de coördinatie aanwezig van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Artikel geplaatst op donderdag 07 juni 2018 - 09:25