Rodi

Oog op Food in hartje Callantsoog

De leden van inCallantsoog organiseren zondag 24 juni Oog op Food in Callantsoog. (Foto: Vincent de Vries / RM)

CALLANTSOOG - Het culinaire evenement Oog op Food vindt zondag 24 juni weer plaats in Callantsoog. Drie jaar geleden starten Esther Frieling van Café de TAV eten & Drinken en Bert Buijs van O3 vis & Friet het nieuwe en lekkerste evenement van de badplaats op en dit werd een succes.


Esther en Bert maken samen met Kees Baars, Helen Nagel, Herman Leguit, Petra Ory, Danielle Timmers en Thijs Dekens deel uit van de actieve stichting ondernemend Callantsoog. Sinds kort gaat dit initiatief verder onder de noemer inCallantsoog, wat beter te vinden is op het internet en socialmedia waar alles wat er inCallantsoog georganiseerd wordt makkelijk op één site te vinden is: www.incallantsoog.nl. Momenteel wordt er nog gewerkt aan deze website, die als demo actief is en zo snel mogelijk de lucht in gaat.

Enthousiast

InCallantsoog staat onder andere voor allerhande bruisende activiteiten in het populaire kustdorp. Denk aan het roken van vis op het plein onder de noemer Oog op vis, muziek tijdens Oog op pop, Kids spellen en waterspelen. Esther: "Voor Oog op food hebben we alle restaurateurs in en om het dorp weer benaderd, die stuk voor stuk weer enthousiast meedoen. Naast de stands waar de restaurateurs ieder zo'n drie à vier gerechtjes bereiden, komen een aantal foodtrucks op het Dorpsplein te staan, verder wordt een centrale barstraat ingericht waar biertjes en overige drankjes verkrijgbaar zijn. We hebben gezorgd voor muziek in de vorm van de formatie BOEM, die funky house brengt en DJ CO2X die onder andere voor lekkere loungemuziek zorgt. En natuurlijk is er aan de kinderen gedacht, want zij kunnen zich vermaken op een springkussen en er is gratis limonade. Dit alles wordt beschikbaar gesteld door de stichting Ondernemend Callantsoog."
Deelnemers

De deelnemende ondernemers aan Oog op food zijn: Grand Café De Foyer, O3 Vis&Friet, Restaurant Dorpszicht, IJssalon IJsie Prima, Café de TAV eten & drinken, strandpaviljoen De Stern, Restaurant Onsz, Brasserie de Keuken, Slager Wouter Irik, De Pelikaan Catering, StamAgri, Siesom Thaifood en Ko de oesterkoning. "Oog op Food wordt zondag 24 juni van 13.00 tot 21.30 uur gehouden. We hopen uiteraard weer op mooi weer en een grote opkomst, iedereen is van harte welkom in het hart van Callantsoog waar de entree gratis is."

Artikel geplaatst op vrijdag 15 juni 2018 - 12:37