Rodi

Circus Sijm in Callantsoog met hommage aan circus

De paarden galopperen door Circus Sijm. (Foto: aangeleverd)

CALLANTSOOG - Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste, door wetgeving, moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde, met succes, een geheel persoonlijke stijl. Het is alsof het publiek bij directeur Alex Sijm te gast is: in zijn piste serveert hij bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. Zaterdag 21 juli (19.00 uur) en zondag 22 juli (12.30 uur) geeft het circus voorstellingen aan de Westerweg in Callantsoog, vlakbij Camping De Nollen.


Circus Sijm presenteert in haar blauw-gele tent de nieuwe productie: 'Vive Le Cirque', een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een kostbare en gewaagde stap, want het publiek is verwend. Internet biedt een overdaad aan amusement, en het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxetheaters. De intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.
Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: Een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft grappig te zijn.
In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want toeschouwers ruiken de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zien het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.
Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts €14,00 (normaal €17,50 aan de kassa - ongeacht de leeftijd - 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Prijsvraag

Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage? Deze krant verloot vrijkaarten voor Circus Sijm. Stuur het juiste antwoord naar: prijsvraag@circussijm.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 06 juli 2018 - 09:41